torsdag 31 oktober 2013

Tindra jamar - Mera morgongos

Jam klarar mej inte utan morgongoset. De' går bara inte. Man måste faktiskt tenka på att ja' varit utan husse hela natten. De' e inte så säkert att dela säng me' husse alla gånger. Han slåss ju lixom...




onsdag 30 oktober 2013

Överlevnadshandbok

Kurrjam, jag hittade ett gammalt inlägg från förra bloggen och tänkte dela med mig av denna fankattiska handbok för katter.
 

tisdag 29 oktober 2013

Äntligen...

Nu har husse äntligen fått hem sin nya telefon, så nu kanske saker och ting kan gå tillbaks till det mer normala hållet. Visserligen har det varit rätt skönt att inte bli blixtrad i tid och otid, men det kändes som om något saknades. Dessutom har husse nästan bitit på våra klor av abstinensen efter hans Mjausung. Nu har han i alla fall skaffat en Mjausung Note 3. Den är nästan större än mig!!

måndag 28 oktober 2013

Tindra jamar - För tre år sedan...

För tre år sedan, satte ja' för första gången mina tassar hemma hos husse å Sippo. Ja' va' jetteredd den första veckan, men sen när ja' märkte att husse inte slog mig, då blev ja' jettemodig å jettekelig. Här e en film om den första veckan hos Sippo å min nya husse.


Så vill ja' be om uschäkt å husse å Sippos vägnar. Husse hade en slags kris igår och glömde totalt bort att blogga. Han säger att det är första gången på över fem år, minus den gången han låg på akuten med gris... svininfluensan.

lördag 26 oktober 2013

Smakade urk

Det hände något väldigt märkligt igår kväll. Husse serverade Sheba med laxsmak till oss, men vi åt nästan ingenting av det. Så frågan är om vi alla är sjuka, eller om maten helt enkelt smakade urk. Måste be husse köpa nytt så vi kan göra en riktig utredning av det hela.
Två tre kilo av olika sorter borde väl räcka.



fredag 25 oktober 2013

Filmklipp från 2001

Husse har äntligen fixat filmklippen från sommaren 2001, då Elvis och jag.. och husse, var och hälsade på Gammelhusse. Det är ett jamarns långt klipp, men husse ville inte dela upp det i flera mindre klipp.


torsdag 24 oktober 2013

Snuffe och min svans

När Snuffe var nyinflyttad, så fattade han snabbt tycke för min svans. Han blev lite väl förtjust i den tycker jag.

onsdag 23 oktober 2013

Vi försöker gå vidare

Saknaden efter vår vän Frasse, är fortfarande stor. Men jam tror att han skulle vilja att vi gick vidare, precis som vi gick vidare när Snuffe reste bort. *torkar en tår med tassen*

Ett tänt ljus för dig Frasse...

Något som kanske kan vara lite kul, är besöksstatistiken till Snuffefonden på Facebook. Den sköt liksom i taket häromdagen. Husse höll på att ramla av stolen när han såg den och jag satte nästan en dentis i halsen.

Hur måna procent sa du????

tisdag 22 oktober 2013

En sorgens dag, Frasse har somnat in

Vi nåddes precis av det fruktansvärt sorgliga meddelandet att Katten Frasse har fått somna in. Frasse har haft lite problem med bakbenen och han har fått göra flera turer till vettisen, en gång var det riktigt illa. Men han kämpade sig igenom och fick komma hem igen, till allas stora lättnad.
Men nu var det så illa, att det snällaste var att låta Frasse få somna in. Det gör för ont i oss att skriva om det och vi tycker att hans matte själv ska få berätta om vad som hänt.

 


Vila i Frid stilige Frasse. Du har varit en otroligt god vän och vi är glada över att ha fått vara dina vänner. Vi minns hur du stöttade oss när Snuffe fick somna in. Vi hoppas kunna göra detsamma för dina människor, som saknar dig så oerhört.

Det var dig väl unnat att få storvinsten för tre veckor sedan.

Många tassklappar till en god vän,
Sippo, Tindra, Viska och Husse.





måndag 21 oktober 2013

Slappar

Ännu en slappardag. Husse har jobbat jättehårt med att få ordning på sina över 200 filmer som han har filmat under de senaste tio åren. Nästan alla filmer är på mig, säger han. *stolt*
Här är ett gammalt klipp på mig, där jag nosar på min kära myntastrumpa.

söndag 20 oktober 2013

Viska jamar - Mer gos

Ibland kan ja' lixåm inte få nog av gos me' farbror Sippo. Att ligga å såva på en varm tvettmaskin tillsammans, e bara så jamarns härligt.

Kurr kurr kurrrrr...
 

lördag 19 oktober 2013

Slappar

Legat i soffan och slappat med husse hela dagen. Vi har kollat på TV och käkat ostbågar. Eller husse käkade, oss katter knuffade han bort. *fnyser*

Nåjam, här kommer ett kuligt klipp på när vi katter visar vem som bestämmer.

fredag 18 oktober 2013

Hälsade på favoritgrannen

Hon och husse hade varit och handlat och när de äntligen kom hem igen, så bjöd hon över mig en sväng. Artig som man är, så tassade jag såklart in och hälsade på. Gumman och jag nosade lite på varandra, men sen var jag fullt upptagen med att utforska. Det pågick nämligen någon märkligt där, det stod kattonger överallt. Jamarns vad mycket det var att kattifiera.
Som tack, bjöds jag på gottisar.

Oh, gottisar.

Oj, får jag mer?

Jam tar gärna ett par till.
Glufs.

Mjau-ha-ha-ha. Det killas!

Kittlas du va? Här får du. *bita, sparka*

torsdag 17 oktober 2013

Kurr

Kan det bli mycket mysigare?
Husse lyckades ta en bild med den gamla mobilen. Ingen vidare kattitet, men det får duga.

onsdag 16 oktober 2013

Skänk gärna till Snuffefonden

Snuffefonden är i behov av fler sponsorer. Husse säger att det kommit väldigt många och stora utgifter på senare tid och att kassan snart är tom. Eftersom husse är sjukskriven, så har han inte så mycket att ge, men 50:- i månaden skulle bli jättemycket om det gjordes av hundra människor. Nu senast handlar det om en liten pojke, vars kisse blivit överkörd och ligger på djursjukhuset. Vi vet inte ens om kissen klarar av en operation, men vi hoppas på det och då behövs pengar.

Minns Snuffe.
Ge en hjälpande tass. Kom ihåg, ingen gåva är för liten.

tisdag 15 oktober 2013

Vi tänker på Frasse

Idag tänker vi på vår kompis Katten Frasse, som har ont i sitt bakben. Vi håller tassarna för att det snart blir bättre, så han slipper åka in till läskiga vettisen. Vi tänker på dig kompis!

måndag 14 oktober 2013

Mer film

En filmsnutt från mars 2006 då jag trampar runt i den dumma snön vid mitt favorithörn. Lägg väl märke till att husse bara skrattar åt mina förtvivlade jam på hjälp. *mutter*
Snart är vi väl där igen... Burrjam!

söndag 13 oktober 2013

Vilken spinnande manick

Husse håller ju på med sitt fotoalbum på nätet och då hittade han det här filmklippet. Vad ska jag jama? Man är ju nyfiken på hur tekniken fungerar liksom...

lördag 12 oktober 2013

Tänkte på Snuffe

Minns när Snuffe var nyinflyttad.. Jamarns vad man fick slita för att vårda pälsen på honom.



fredag 11 oktober 2013

Det närmar sig

Då vi inte har något speciellt att jama om idag, så tänkte vi påminna om att det närmar sig.
Det blir Viska's första jul och vi vill ju gärna att den ska bli speciell. Jag hoppas nästan att husse försöker sätta tomteluvan på Viska, som han alltid gjort med mig. Då kommer han åka på däng så det smäller om det. Hehehe...

torsdag 10 oktober 2013

Viska jamar - Ju' spinnde!

Vet ni vad? Idag när husse klappade mej, så råkade ja' spinna. Flera gånger tillochmed.
Husse blev jetteglad å ville ta bilder, men så kom han på att hans mjausung dogde ihjäl igår när han snavade på Tindra. Klumpfot! Nåjam, när husse försökte klappa mej lite senare, när ja liggde i såffan, då fick han smaka på tassarna istället. Nån måtta får de' juh vara.

onsdag 9 oktober 2013

En award

Vi.. Eh, jag, fick en Award häromdagen som vi inte berättat om. Jag fick den från Busan som är en av de Tre Svansar På Vift. Tack så jamarmycket. *stolt*


Som vanligt så ska man ju skicka den vidare. Problemet är bara att tjejerna här hemma blev helförbaskade och hotade mig med stryk om jag inte skickade den vidare till dem. *darr, skak*
Jag hoppas att ingen blir sårad.

tisdag 8 oktober 2013

Viska jamar - Tillsammans

I går visade vi husse hur bra vi katter kåmmer överäns. Tenk så lenge ja' har bott här nu. De' e ju *räknar på tassarna* fler månader än ja' har klor juh.


Ish! Vem e're som blixtrar??
 
Här ligger ja' på mitt gamla örngått som ja' hade me' mej när ja' komde hit.



måndag 7 oktober 2013

Kaos

Husse har ett halvt nervöst sammanbrott och är inte så vidare pigg på att hjälpa mig tassa på bloggen. Får återkomma senare. Jam slut.

söndag 6 oktober 2013

lördag 5 oktober 2013

Slaget om soffan fortsätter

Det är en hård kamp om vem som ska få använda soffan. Husse påstår att det är hans soffa, vilket vi katter såklart bara skrattar åt. Hans soffa, vilka tokigheter.

De' e min såffa.

Tindra: Åkäj, vår såffa då.
Sippo: Hyggligt av dig.


Vad nu då? Hjälp! Jag ser inget, husse fuskar!
 
Sådärjam, mycket bättre.

fredag 4 oktober 2013

Spanar

Varje dag sitter vi i köksfönstret och spanar. Husse blir lika förvånad varje gång vi sitter där när han kommer hem. Han tror att vi sitter där just för hans skull. *hehe* Nåjam, det kan väl få tro.

Bilden blev inget vidare bra, husse...

torsdag 3 oktober 2013

Slappar i soffan

Det gäller att passa på att ta soffan när man får chansen. *kurr*

Zzzz Zzzz Zzzz...

Vadjam nu då? Jaha, är det du som blixtrar igen husse..

onsdag 2 oktober 2013

Tindra jamar - Fräckt!

Husse e dum mot mej. Viska brukar ju plocka in diverse sniglar från uteplatsen och spela tassboll med dom i lägenheten. Så jam ville åxå plocka in nåt att leka med å tog därför med mej ett jettstort löv som prasslade så kuligt. Men tror ni att jag fick behålla mitt löv? Nä! Det fick jag inte! Husse kastade ut det och påstod helt fräckt att jag skräpade ner. *sniff* Hur kunde han?

tisdag 1 oktober 2013

Swoing!

Då har det svängt om totalt här hemma igen. Husse springer runt och är jätteglad igen. Han fick ju besök av Kusin Jenny idag. Det var jätte-jättelänge sedan som de sågs. Dagen till ära, började husse städa lägenheten igen, vilket resulterade i att samtliga katter fick söka skydd på olika ställen. Värst av allt var att husse kastade våra kattonger! Allihopa!! *surar*

Men besöket var lyckat. Även om tjejerna inte visade sig, så var jag såklart framme och nosade igenkännande på henne. Självklart fick jag ordentligt med gos också.