fredag 1 mars 2013

Det går framåt

Ja, nästan i alla fall. Lilla Viska, som hon nu blivit döpt till, blev ju utkörd från sovrummet av elaka husse. Han tyckte nämligen att han var tvungen att ge henne en lite knuff åt rätt håll, så hon inte isoloerar sig för alltid. Efter ett tag började hon nosa runt lite försiktigt och hon höll sig gärna nära mig hela tiden. Husse är tydligen fortfarande läskig, trots att han klappat henne ett par gånger.

Det som verkade bryta den första isen, var när husse försökte mata henne med gottisar när hon gömde sig i ett av köksskåpen. Jag visade då för henne att man kunde äta ur husses hand och att det faktiskt var skönt att bli kliad i nacken av honom. Visserligen får han fortfarande inte röra henne, men hon blev lite modigare. Men hon håller sig som sagt nära mig hela tiden, fast jag blev tvungen att sätta ner tassen lite när hon skulle pussa mig. Det kom lite plötsligt liksom...


Men så hände något fankattiskt. Viska började busa!!

Förresten, husse blev tvungen att köra ut stackars Viska från kattlådan också. Hon hade nämligen bosatt sig där inne och jag var väldigt nödig, men ville inte köra ut henne. Husse såg hur jag tassade omkring oroligt och till slut fick han köra bort Viska. Jama om att det var skönt att få gå på lådan!

Här ligger hon och gömmer sig bakom bordet.

"Hm, vad är det där för rolig pinne?"

Här har husse legat i soffan och fotat, det syns kanske...

Viska vågade sig inte högre upp, för där låg Tindra och surade.


Som avslutning ska jag skvallra att husse glömde mig ute på uteplatsen. Skandal!! Tur att jag fick sticks som tröst. *mutter*

Viktig information: Vår gamla adress kattensippo.com har blivit kidnappad av ett skumt företag. Så den adressen gäller inte längre. Husse försöker fixa en på kattensippo.se men han har lite problem.
Så för nuvarande är det kattensippo.blogspot.com som gäller.

10 kommentarer:

 1. Klart att hon har upptäckt var säkerheten finns. Att ha en äkta säkerhetskatt som kompis är smart. Roligt att se henne leka också. Ett bra sätt är ju ett stå och leka med en sån där leksak och så småningom låta den "råka" hamna på sin egna fötter. Så småningom förstår hon att det inte är nån farlig typ som håller i leksaken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon insåg snabbt vem som var ledaren här hemma. Husse säger att han ska råka landa leksaken närmare och närmare sina fossingar.

   Radera
 2. Så söt hon är lilla Viska, kul att se henne leka.
  Tindra vill nog också vara med å busa.
  Pussas får ni göra sen allihop ;-)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är jättesöt, kanske därför Tindra är lite sotis. Hon fräser mest åt Viska.

   Radera
 3. Så skönt att det går bra! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det går åt rätt håll i alla fall.

   Radera
 4. Jag måste jama att jag beundrar dig något alldeles oerhört för att du är så duktig på att ta tass om andra katter! Med din hjälp kommer Viska snart känna sig som hemma. Och det är hon ju också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack så mycket för berömmet. *gladsvans*
   Jag gör mitt bästa för att hon ska känna sig som en i familjen.

   Radera
 5. MEN så jamars bra att lilla Viska har börjat leka lite iaf, tassarna upp!
  Det ser ju ut som att hon trivs iaf

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi blev allt lite förvånade när hon började busa helt plötsligt. *hehe* Hoppas hon fortsätter med det.

   Radera