fredag 19 oktober 2012

Tindra jamar - Dumma fjäderfä

Hej igen, de' e Tindra här. Ja' fick blågga i da' igen, bara för att få berätta om hur dumma fjäderfäna e mot oss. I går så landade de' en sån där svartvit sak precis utanför min uteplats å kraxa' nåt förfärligt. Den var veldit grov i näbben å till slut fick ja' nog å skulle banka fjädrarna ur den. Men tror ni inte de' där dumma gallret var i vägen igen, trots att ja' håppa' jettehögt! Ja' landa lixom mitt på gallret å balansera där samtidigt som ja' stirrade på fjäderfät. Den blev jetteredd å flög upp i trädet å jömde sej tillsammans me' sina kåmpisar. Plötslit så kraxa dom allihopa å de' blev ett fasligt liv. Husse blev lite orolig å lyfte ner mej på marken igen, så att ja' inte skulle smita iväg. Dumma husse, ja' var ju så nära att ge den dumma fjädervippan en omgång. Nästa gång...

18 kommentarer:

  1. De där är de mest retliga av alla! Bra försök i alla fall! Ha en mysig kväll.Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. De' kraxar nog jettetaskiga saker om mej. *mutter*
      -Tindra

      Radera
  2. Det var ett bra försök i alla fall! Och jag tror nog de blev litet rädda ändå, även om de är k(r)axiga i överkant!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror du verkligen att dom blev redda? Ja' håppas de' i alla fall.
      -Tindra

      Radera
  3. Finns det såna där dumma fjäderfän hos dig också? Jag trodde de bara fanns utanför fönstret på katthemmet i Södertälje. Tog du med dig några när du flyttade?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, dom verkar ha bosatt sej i trädet utanför tomten. Tenk om dom kommer från Södertelje å helt enkelt förföljer mej... *skelar oroligt*
      -Tindra

      Radera
  4. Dom där svartvitaär jättedumma!!!
    Bra att du skrämde den, men det känns lite farligt att du hoppade så högt. *ryser*
    Glöm retstickorna och ha en mysig fredagskväll med husse å Sippo!

    =^.^=

    Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja', dom e verkligen elaka å stöddiga. Håppas dumkraxaren fattade att han får på näbben om han kommer tillbaka. Ja' hade full kontroll uppe på staketet - eller nästan i alla fall.
      Nu ska det mysas.
      -Tindra

      Radera
  5. Vågar ni inte säga det rakt ut att det var/är släktingar till den däringa Skat-Ann från Kinnekulle som trakaserar er. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh-håh-jam! Är de' så de' ligger till va? Du får jenast håppa på den trehjuling å komma hit å snacka allvar med dom. *hytter med tassen*
      -Tindra

      Radera
  6. Usch, sicka nedriga svartvita fjäderkotletter ni har därborta! Fast det måste ha varit spännande att se de så nära...jag bor ju så långt upp numera, så jag ser dem inte så ofta.

    Mamma ropar att hon tycker din husse ska fästa en längd med nät på kanten längst upp, rakt över. Kanske får han sätta en pinne som håller upp på mitten. För OM Tindra kommer ända upp till kanten, så kommer hon inte över...om hon inte helt plötsligt börjar klättra upp och ner på "taket" :) Hon känner visst en som gjorde så...dennes kisse, skulle som Tindre visa vem som bestämde...de med fjädrar eller de med päls. Raska steg mot nätet och vips så var han uppe och änne raskare damp han ner igen, försökte en gång till i saktare mak, kände lite på "taket"...sedan gick han ner och har aldrig försökt igen.

    Vid pennan.... Vännen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland blir de' lite leskt när dom e så nära. Men så länge Sippo e me' mej ute, så e ja' inte redd.
      Det där med överhängande nät försökte husse me' på gamla uteplatsen. De' funkade inte alls... *fniss*
      -Tindra

      Radera
  7. Typiskt att han skulle komma och störa mitt i jakten liksom !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, han sabba ju allting ju.
      -Tindra

      Radera
  8. Förstår fullkomligt att det är irriterande att de där svartvita sakerna ska kunna hålla på och skräna i allsköns ro utan att du kan göra något åt det.
    Samtidigt förstår jag att husse blir orolig, varken han eller vi vill ju att du ska tassa vilse där ute i Stora världen... *orolig* Men coolt att du inte ger dig utan strid, kompis :-)
    Tassklappar
    Tassnot: Jamartack för att ni har fixat kommenteringsgrejen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja', de' e så jamarns stöddiga där uppe i trädet. Husse oroar sej helt i onödan, ja' har nästan full koll.
      Schelvklart ger ja' mej inte utan strid, man e ju trots allt Vice Säkerhetskatt.
      -Tindra

      Radera
  9. Usch jam, här sitter de på balkongen och retas när jag e inne. Men e jag ute törs de inte, då retas de på avstånd bara. Gör inget dumt bara sötnos, det e lätt att komma vilse utanför det kända, lätt att bli skrämd och inte våga komma tillbaka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst e de' ena fegisar?!
      Näe, ja' lovar att inte jöra nåt dumt.
      Vänta, sötnos? Jag? *nosrodnad*
      -Tindra

      Radera