lördag 26 januari 2013

Husse säger förlåt till mig

 Ni som följer bloggen vet ju att husse inte är allt för glad i persiennharpa på morgonen, eller att jag försöker öppna köksluckorna, eller att jag jamar oavbrutet i två timmar. Ofta så skäller han till på mig och säger SLUTA. Men trots hans ilskna yttre, så tycker han i alla fall om mig. *sniff* Här är ett brev som han lade ut på Facebook förra men inte lagt ut det på bloggen. Men här kommer det.

Förlåt Sippo…   För alla de gånger jag skällt på dig när du sprungit runt tangentbordet eller suttit på vardagsrumsbordet, så att jag inte kunde se. Du gör det aldrig av illvilja, utan du vill ju bara ha lite uppmärksamhet.  
 
Oftast föser jag dig åt sidan och muttrar ilsket utan att egentligen mena det. Ibland tar jag mig de få extra sekunderna det tar och stryker dig över din fina päls och du svarar med att stryka ditt ansikte mot mitt. Trots att jag skällt på dig, så visar du total hängivenhet som jag många gånger inte anser mig förtjäna.

 
Där de flesta människor lämnat mig i mörkret, har du alltid funnits som en lykta, ett ljus av hopp. Det räckte med att du strök dig mot mig, eller tryckte din nos emot mitt ansikte, för att det skulle kännas lite bättre. Har jag gjort detsamma för dig?   
Förlåt för att jag skrek och skällde på dig när du var liten ungkatt och åkte kana nedför min rygg. Du gjorde inte illa husse med flit, utan du tyckte bara att du hittat världens roligaste lekplats och du förstod aldrig varför jag reagerade med sån ilska som jag gjorde. Du hade all rätt att lämna mig ensam och hata mig, men du visade större överseende än de flesta människor någonsin gjort.  

 
Förlåt för att jag under en period, nästan ignorerade dig för att sköta om din första flickvän – Gibbe. Jag var så fokuserad på att hon skulle känna sig hemma, att jag inte insåg att jag stötte bort dig när du så gärna ville vara en i gänget. Jag förstod inte bättre och det tog ett tag innan jag insåg felet av det jag gjort. Trots att du hade all rätt i världen att hata mig, så accepterade du snart mina inviter och vi blev återigen en hel familj.   
Förlåt för de gånger under dina unga år, vrålade ”håll käften” när du jamade vid dörren. Inte visste jag att katter kunde gå i koppel heller. Det tog lång tid innan jag, som trög tvåbening, förstod vad du menade.   Jag ber även om ursäkt för allt dumt jag gjort och som drabbat dig. Du är den enda som stannat kvar och stått ut med mig så länge.
Jag ville bara säga förlåt medan du fortfarande finns kvar hos mig.

12 kommentarer:

 1. Sånt fint brev du fått, Sippo. Det märks att din husse är en husse av rätta sorten. Han vet att han inte är felfri, det är ingen tvåbening, men när han ser vad han gjort för fel mot dig ber han om ursäkt och rättar till det. Sånt är stort. Det är inte alla tvåbeningar som har modet att göra det. Sen att han är omusikalisk och inte uppfattar t ex skönheten i ett stycke persiennharpa - det får vi ha överseende med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För det mesta är han det, men ibland blir man ju knäpp på honom. Det betyder jamarmycket för mig att han skrev det här brevet. Överseende är något vi katter visar mycket av.

   Radera
 2. What a touching letter Sippo...snif-snif...Miss Kitty cry...yo'dad most emotional and beg forgiveness... What Sippo do now? Meow...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Now I'm gonna hug him all evening and perhaps even let him sleep a little longer tomorrow.

   Radera
 3. jam, inte är det lätt att vara husse. Hoppas du har överseende och inte håller det honom till last. Vad vore våra människor utan oss?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husse säger att han håller med, vad han nu menar med det. Självklart håller jag det inte till last mot min husse. Jag försöker varje dag att lära honom att bli en bättre människa.

   Radera
 4. Vi håller med Kattson, din husse är verkligen av den rätta sorten! Och jag tror nog att ni älskar varandra jamarmycket, även om ni - som alla familjemedlemmar - bråkar ibland. Det blir så när man delar revir, men det viktiga är att man blir sams igen och säger förlåt.

  Kurr från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, nu sväller husse av stolthet här. Klart att vi älskar varandra, fast ibland alltså... *suckar*
   Men i det stora hela har det nog inte varit så tokigt.

   Radera
 5. Mjau, vilket fint brev husse skrev till dig, Sippo.
  Förlåt är ett fint ord, har vi hört jamas om
  så vi hoppas att ni är riktigt goda vänner nu.
  Tasskram från oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag med. Hoppas att fler människor lär sig säga förlåt till sina katter. *nickar*

   Radera
 6. Vilken kärleksförklaring. Bra gjort av husse! Nosbuff

  SvaraRadera