onsdag 6 februari 2013

Husse hemma igen

Så här såg husse ut på sjukhuset.
Lite lagom drogad.
Husse fick ju åka jambulans till akuten i måndags, för att han inte kunde andas ordentligt. Det första han gjorde när han fick veta hur allvarligt det var, var att fylla våra mat- och vattenskålar samt kontakta favoritgrannen och ge henne nyckeln till oss. Han tänkte alltså bara på oss! *sniff*
Husse fick ligga kvar över natten och det var tur, för han var jamardålig berättade han sen. De hade stuckit massa nålar i honom och så fick han slangar i näsan så han skulle kunna andas. *ryser*

Nåjam, nu är husse hemma från sjukhuset igen, men det krävdes en lång dusch för honom innan vi kunde tänka oss att gosa med honom. Faktum är att jag var tvungen att göra en nosologisk undersökning av honom innan Tindra vågade sig fram. Husse försökte lyfta upp henne, men då åkte han på en rak höger. Men när jag kattefierat honom så var allt bra igen. Vi vakade över honom hela kvällen och natten. För att han skulle känna sig riktigt hemma, så återupptog jag min härliga morgonsyssla - persiennharpa. Husse tackade genom att hota mig till livet.Grinolle.

Så fick vi paket idag från Prinsessan Linnsens matte. Det mest bästa var salladsbladen och sticksen. Boken kan husse läsa när han är frisk nog att se handen framför sig igen.
Tackjam så mycket! Tass tass.

Förresten, det husse hade fått var svininfluensan och lunginflammation. Det var inget kul alls, säger husse. 
22 kommentarer:

 1. Skönt att husse är hemma hos er igen!
  Våra 2benta luktar skunk efter en natt på det sjuka huset.
  Bra att du kattifierade honom så Tindra vågade sig fram till slut!
  Boken om Dewey är jättebra!

  =^.^=

  Nosbuffar å en krya-på-dig-husse-Peter kram från matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen skönt att han är hemma igen. Visst luktar det jamarilla om sjukhus! Det påminner mycket om vettislukterna. *ryser*

   Radera
 2. Klart att Tindra klappade till honom, först lämna er för att åka jambulans, sen vara borta över natten och komma hem och lukta av Läskíga Stället och dessutom vara oduschad i svinsjuka(hört att svin luktar mycket), blää hade jag också jamat.
  Bra ni tar tass om honom nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det krävs en annan katt för att förstå det som hände. Vi är ju trots allt väldigt förstående varelser, men även vi har gränser.

   Radera
 3. Det där med lukter är viktigt för oss alla... t.o.m. matte reagerar på vissa lukter och tycker att de är obehagliga, säger hon. Så jag förstår att ni ville att husse tog en dusch och att ni sedan fick kattifiera honom i lugn och ro innan ni ville gosa. Men det är skönt att ni är tillsammans igen! Även om vi tycker att det var lite märkligt att husse skickades hem så fort? Hoppas hur som jam att han kryar på sig riktigt snart!

  Nosbuffar från Imma, abbemissa. Hela klostergänget hälsar så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Duschen var jätteviktig för att vi skulle acceptera honom igen. Det är verkligen skönt att vara tillsammans igen, man kände sig bara som en halv katt när han var borta. Husse påstår att han nästan sprang ut från sjukhuset. Men jag tvivlar, efter att sett honom ta en vecka på sig att gå på lådan.

   Radera
 4. Först och främst: Vad skönt att husse är hemma igen, och har fått hjälp att bli bättre. Sedan är det väldigt bra att du som säkerhetskatt tagit befälet och gjort kattefierat husse. Man får förstå att Tindra som inte är så erfaren hade svårare att tackla situationen. Synd att din persiennharpa inte hade avsedd effekt, men er husse kräver förmodligen större överseende än vanligt just nu. Ni vet ju själva hur det är att åka till vettisen, det tar på krafterna. Och han fick vara där hela natten!
  Nu tror och hoppas jag att husse ska bli litet bättre för varje dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen skönt. Jo, jag var ju tvungen att kattefiera ordentligt för Tindras skull, hon var så jamarns orolig.
   Persiennharpa verkar aldrig få avsedd effekt, väldigt underligt. Men vi lovar att vara väldans överseende ett tag till.

   Radera
 5. Tänk att husse reagerade precis så som jag trodde er husse skulle reagera i en sån här situation - han gav er mat och såg till att ni fick tillsyn. Så gör en RIKTIG husse! Skönt att han är hemma igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mjau, det stämmer så väl. Husse var väldigt orolig för vår skull, men nu är vi äntligen tillsammans igen.

   Radera
 6. Vi blev oroliga som katten när vi läste hos Wikki att Sippos husse varit på sjukhuset! Vilken lycka att han är hemma igen! Vi darrar lite mindre nu när vi fick veta att han är bättre. Ta tass om husse nu och pyssla om honom ordentligt!
  /Fjuttens gäng <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var lite otäckt ett tag. Jag tror vi kan andas ut nu, för husse verkar allt piggare.

   Radera
 7. Paketet var INTE från matte! *morrar*
  Det var från mig och jag hade skickat med mina bästa salladsblad till er! Att sen matte fick lägga ner en bok till husse i kuvertet är ju en annan sak... Hoppas att salladen var krispig fortfarande! :D

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att det var från dig, det visste vi ju.
   Salladen var jättesmaskens, hälsar Tindra. Själv fick jag inte ens smaka...

   Radera
 8. Såå skönt att husse är hemma, vi blev riktigt oroliga här med. Nu får ni fortsätta att ta tass om husse. Spinnhealing och Nosbuffar från oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi blev också oroliga när det kom okända människor och tog husse ifrån oss. *morrhårsdarr*
   Vi tar tass om husse så mycket vi kan.

   Radera
 9. Härligt att husse är hemma igen! Även om favoritgrannen är toppen så går inget upp mot sin egen människa. Ta tass om husse nu. Vi håller tassarna för att han snart blir pigg och uppskattar din persiennharpa.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är så sant så. Vi kör inte så hårt med husse i veckan, så att han får återhämta sig lite.

   Radera
 10. Så jamars skönt att husse är hemma hos er igen. Bra att favoritgrannen kunde ta tass om er under tiden.
  Den däringa boken har matte oxå läst, Den är jamars bra säger hon, så husse kommer inte att bli besviken. Den är jamars bra som jamat.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi saknade honom lite faktiskt.
   Ska be husse läsa högt för oss, när han blivit bättre.

   Radera
 11. Välkommen hem, husse! Vi är så glada och lättade att krisen är över, nu får ni två proffsvårdare ta tass om honom ordentligt så att han blir riktig pigg och stark igen.
  Så snällt av Linnsens matte att skicka presenter. Boken om Dewey är jamarbra, se till att ha näsdukar i beredskap när ni läser <3
  Många kramar och tassklappar från matte och mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husse hälsar och tackar så mycket. Det är jätteskönt att vara hemma, säger han.
   Tindra och jag tar tass om husse såg gott vi kan.

   Radera