måndag 18 februari 2013

Kattmördare!! *gråter av förtvivlan*

Detta har vi kopierat från Facebook.13 hemlösa katter har förra veckan avlivats efter ett beslut från länsstyrelsen i Västra Götaland. Ur handlingarna från länsstyrelsen framkommer att Spekeröds Hundcenter, som inackorderade katterna i uppdrag av polisen, har stora brister vad gäller hantering och inhysning av hemlösa, skygga katter. Hanteringen av katterna intygar på avsaknad av kunskap av kattens beteende och behov. Detta har på ett mycket negativt sätt påverkat utgången av ”mentalbedömningen” av katterna. 

Vad dessa katter hade behövt för att kunna få en rättvis bedömning var i första hand ett för dem rätt miljö, mer tid, och inte minst: kunnig personal. Sedan bör katterna bedömas på plats och inte ryckas loss till ännu en ny, dvs återigen stressframkallande, miljö. Forskning har bekräftat allt detta. 
I landet med ”världens bästa djurskydd” avlivas av myndigheterna omhändertagna katter på löpande band pga okunskap, finansierat av dina pengar.

Jag jamar bara: MÖRDARE! Hoppas ni får vad ni förtjänar.
Husse säger att han vill se blodet från de ansvariga.

6 kommentarer:

 1. Så länge som det föds oerhört många fler katter än det finns människor som vill ta hand om dem, kommer katten urusla status kvarstå. En "bondkatts" liv är inte värt något. :(( Hade det varit 13 bengaler hade utgången säkert blivit en annan. Måtte den dagen komma när alla kattungar är önskade, så att situationer som denna inte ska uppstå. Naturligtvis kan akuta situationer göra att man ändå måste lämna bort katten, men i denna framtida drömvärld finns då alltid plats på ett katthem.
  Ja, det är tragiskt att döda friska djur, och man kunde ju hoppats att ingen veterinär skulle vilja åtaga sig det. Deras yrke är väl att rädda liv så långt det går?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt så. *suckar*
   Men det värsta var att det fanns tydligen hem till alla katterna...

   Radera
 2. Vi läste också det hemska. *morrhårsdarr*
  Fyjam vilken sorglig kväll det blev. Först läsa om de här stackars katterna och sen om lilla Fortuna som är sjuk. Vi hoppas att katterna har det bra hos skaparkatten och så håller vi tassarna för att Fortuna blir frisk snart och får komma hem till katthemmet igen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den här kvällen har verkligen varit tung. Vi håller tassarna för att Fortuna blir bra igen.

   Radera
 3. uschjam för desa kattmördare :(:(:
  Så ledsna vi blir.
  läste oxå om detta på FB

  håller tassarna hårt för lilla förtuna att hon piggnar till sig fort

  tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja usch! Man kan inte bli annat än ledsen och arg när man hör vad som hänt.

   Radera