onsdag 27 februari 2013

Uppdatering om nykomlingen

Husse fick lite kontakt med nykomlingen nu på kvällen. Hon låg nämligen under badkaret hela kvällen och husse var tvungen att duscha, så hon flydde ut i vardagsrummet och kröp in i prasseltunneln. När husse var klart så letade han efter henne och när han hittade henne så började han klia henne försiktigt runt öronen. Tyvärr gjorde han misstaget att tro att han kunde lyfta upp henne och sätta henne i sitt örngott.

Hon fick spelet igen och använde alla klor för att läxa upp husse, sen sprang hon ut i köket, bara för att märka att köksdörren var stängd. När husse tittade in i köket, så sprang hon nästan undan benen på honom och gömde sig återigen under badkaret - trots att det är blött där. Så nu är husse jätteledsen och känner sig som världens sämstaste husse. Jag försökte förklara för nykomlingen att sådär gör man inte och att husse är snäll. Men hon lyssnar inte. *suckar*

Husse: Lilla 'tötnosen då. Inte ska du vara rädd heller. *kill, kill*

16 kommentarer:

 1. Bästaste husse får nog ta det varligt med lilla fröken... Ge henne mer tid att lära känna er och upptäcka att ni är jättesnälla!!!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu vågar han knappt röra henne längre - inte ens om han skulle komma åt.

   Radera
 2. Att gömma sig under badkar är populärt, har jag hört. Här finns inget sådant, så jag vet inte hur det är. Men det är ju ett bra ställe om hon är törstig. Och att husse fick klia henne är väl ett stort framsteg! Piff och Puff avskyr att bli lyfta fast de bott här så länge. Och husse är ju världens bästaste, det vet ju du, Sippo!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är inte första gången en katt gömmer sig där. *hehe* Hoppas att hon dricker bara. *orolig*
   Husse var jätteglad över att få klia, men han vill inte skrämma henne mer.
   Jag ska hälsa husse att du jamar att han är världens bästaste, då blir han jätteglad.

   Radera
 3. Husse gör inget fel, så han skall inte klandra sig själv! Det tar bara tid och vi tvåbeningar är dåliga på det där med tålamod... men Alva lär sig för varje möte att husse inte är farlig, utan bara vill henne väl, och snart får han höra hennes första lilla trevande "kurr"...

  Tröstkram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är orolig för att han har skrämt henne mer och att hon nu tror han är farlig. Vi väntar allihop på hennes första kurrande.

   Radera
 4. Försök att inte har så stora förväntningar på hennes framsteg. Att du fick klappa henne var ett stort framsteg. Nästa gång du får göra det så nöj dig med att bara klappa. Snart vänjer hon sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husse säger att han inte har några stora förväntningar, men han är orolig för hennes hälsa om hon inte äter och dricker.

   Radera
 5. Det blir nog bra, ha inte så brått bara. Du är en ok husse, det märker du väl på storkatterna. Den lilla kommer när hon är klar. Du kunde röra henne, det är ett stort framsteg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husse hälsar och tackar så mycket och säger att det känns lite bättre för alla snälla jam.

   Radera
 6. Hon har ju nyss kommit och även träffat två artfränder...inte undra på att hon behöver lite tid. Mitt förslag....låt henne vara där hon är, ställ in gos-holk (om du har) Häng gärna en handduk över halva öppningen, så det blir lite avskilt. Ställ öppningen mot där hon är. Ställ in mat, tonfisk med extra vatten på flera små fat och vatten och torrfoder förstås.

  Lådan ska också vara i närheten. Ta in Sippos-Tindras filtar/liggdynor och låt henne lukta in sig på nya dofterna...när hon legat på filten, ta ut den till dem..så de får lukta på henne genom filten. Eller ta en gammal tröja som du ska tvätta, som dina katters dofter är på....då får hon även din lukt på sig och när dina katter känner det, så är hon lättare att bli accepterad.

  Byt dofterna i några dagar, släpp in de andra en och en, 5-10 minuter i taget. När hon äter tonfisken/räkorna eller något som är extra gott...så kan du lägga din på golvet med tonfisk smetat på handen och fingrarna, släck gärna i rummet och ligg där med slutna ögon och vänta. Hon kanske vågar sig fram och slicka lite....då får hon även din lukt i sig och det är alltså du som är den som ger godismat!

  Lycka till med sötnosen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är inte så intresserad av att krypa in i sitt lilla krypin. Men hon har i alla fall så hon får vara ifred.

   Radera
 7. Jag tycker inte alls att din husse skall ha dåligt samvete eller vara rädd för att han skrämt Alva.
  Brittmari kom med många bra råd!
  Sen tror jag inte att husse skall vara rädd för att hon inte äter och dricker, jag är nästan säker på att hon smyger ut och gör det när ni sover och inte märker något. Det tog nästan en vecka innan matte såg mig äta, dricka eller gå på lådan när jag var ny hemma, men vi har ju alltid mat framme och hon såg att det försvann mat och att lådan använts.
  Be husse ta det lugnt och att inte försöka oroa sig - han sköter sig jamarbra och det kommer gå jättebra med Alva!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nu har hon varit på lådan igen, så nåt måste hon ju äta.
   Nu kan vi bara vänta på att hon ska komma och hälsa.

   Radera
 8. Jamar som alla missevänner. Bäst att ni alla tar det lite jamars lugnt så här i början. Håller jamars med Alice, att Brittmari kom med många bra råd. Så ha inte så jamars bråttom. Låt Alva ta den tid hon behöver, så blir det jamars bra sedan.

  Många tasskramar till er alla 4

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tar det jättelugn nu. Hon får vara ifred inne i badrummet.

   Radera