lördag 24 augusti 2013

Viska jamar - Ja' dogde nestan

Mjau så hemskt de' va' igår. De' va' på kvellen å vi var på uteplatsen å nosade runt lite, då ja' såg nåt riktigt spinnande som rörde sej. Den såg jettekulig ut när den håppade runt där ute. Till slut kunde ja' inte låta bli, utan smakade lite på den. De' va' ingen bra idé. Jamarns så dåligt ja' mådde. Ja' dreglade å tuggade fragda, säjer husse. Han blev jettered å försökte få tag i mej för att se om de' fastnat nåt i munnen, men ja' va' inte alls sugen på de', så ja' springde runt hela lägenheten me' dreglet hängandes efter mej.

Husse va' skräckslagen å jamade efter jelp på fäjsbook, av sina kattkompisar. Efter en mindre undersökning, så visade de' sej att ja' troligen bara slickat på en padda å inte satt den i halsen som husse trodde. Tydligen så sprutar paddorna gift me' ryggen när dom blir anfallna, å de' va' de' som smakade så jamarns illa.

Han fick de' jettebraiga tipset att ge mej mjölk å glass. Plötsligt satt ja' på köksbordet å smaskade glass å mjölk, å för att ja' inte skulle bli störd, utan få äta ifred, så stängde husse in till köket. Vilket kalas ja' hade!
Men efter en stund så blev ja' mätt å ville då dela me' mej till Sippo å Tindra, även om dom inte blivit förgiftade av en dum padda.

Hos farbror Sippo tjenner ja' mej trygg igen.

Ser ni att Sippo å ja' håller tassen? Min ligger under hans.

4 kommentarer:

 1. Matte blev alldeles genomsvettig när hon hörde om det. Jag med när hon berättade det. Jag har noga fått reda på hur en padda ser ut och att den är livsfarlig. Hoppas jag kommer ihåg det bara.
  Vad skönt att allt slutade lyckligt och väl, även fast hon måste lidit under tiden.
  Hälsa så gott från oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De' va' jetteleskit, så ja' tycker verkligen att du ska hålla dej bårta från såna odjur.
   -Viska

   Radera
 2. Jag (Dui) har också testat padda eller groda eller vad det nu var och matte och husse blev precis som er husse. Äckligt var det men det är svårt att låta bli dem när de hoppar så skojigt. Jamarfina bilder. Mys! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam precis! Hur kan man låta bli en sån där skuttande liten rackare? Husse säger att det känns skönt att det inte bara var han som reagerade som han gjorde.

   Radera