torsdag 16 oktober 2008

Förvirrad morgon

Det började med att husse steg upp innan mig på morgonen. Bara det räcker för att göra en stackars katt förvirrad. Efter den vanliga morgonritualen så verkade husse bli lite rastlös. Plötsligt plockade han fram kopplet och frågade om vi skulle gå ut.
Lite misstänksam blev man ju eftersom det var så tidigt på morgonen. Var lite orolig att husse pratade i nattmössan. Jag beslutade mig för att följa med ut, så han inte skulle gå vilse eller nåt.
Då vi står utanför dörren så gör husse den fantastiska upptäckten att det regnar. Det hade jag faktiskt kunnat tala om innan vi gick ut. Var lite betänksam över att bli blöt om tassarna, men eftersom husse bara klampade rakt ut så följde jag med.
Hm, vem är det som kommer?

Rätt fin bild tycker jag.
Jag står som bäst och tuggar på en kvist då jag hör ett välbekant “Hej Sippo” på andra sidan busken. Det var husses bekanta som kom på besök. Meningen var att hon skulle ge skjuts åt husse, men det behövdes visst inte längre. Vi gick en promenad alla tre och snackade om väder och vind.
Plötsligt ser jag något som rör sig på marken. En daggmask! Jag blev så väldans nyfiken så jag gick fram och petade på honom. Det var efter ett par rejäla slag med tassen som han reagerade. Då det inte var något större drag på masken så tänkte jag äta upp den. Men precis när jag ska ta ett smakprov så rycker husse i kopplet och säger “uuuäääck”. Det blev inget mellanmål. Men det gjorde ingenting för att det var en väldigt sympatisk mask. Masken Börje.
På kvällen jamade jag till mig en extrapromenad, men efter 20 minuter så började det bli lite väl blött och kallt om tassarna, så jag begärde omedelbart hemgång. Strax innan vi gick in så tog husse ett snabbt foto med blixtlådan.

5 kommentarer:

 1. Hälsa husse att bilden han tog med blixtlådan var kalas!! Det tyckte ju du också.
  Häsningar från Karin som fick ta på sig stövlar idag

  SvaraRadera
 2. Jooo, i bland så tar han rätt bra foton, min husse. Jag ska jama till honom att bilden var kalas.

  SvaraRadera
 3. Förresten, stövlar? Gå barfota, det gör ju jag ju. Eller bartassad i alla fall... Mjaou, Sippo.

  SvaraRadera
 4. Tänk om du käkat den där masken! Då hade du säkert fått äta sånt där vitt pulver som jag fick när matte påstod att jag hade mask i rumpan. Tror inte det var Börje.
  Din husse måtte väl fatta att det är du som ska kliva upp först. Förstår att du blev förvirrad. Man vill ju ha klara regler och ordning på torpet. Mjaou från Gustav

  SvaraRadera
 5. Åhh, är det så dom kommer in i magen. Verkligen tur att jag inte käkade honom. Visst vill man ha ordning på torpet, försökt förklara det för husse, men inte lyssnar han inte. *suckar*

  SvaraRadera