onsdag 20 maj 2009

Att skutta

Det är väldigt viktigt som katt att vara duktig på att hoppa och skutta. Det krävs mycket avancerad beräkningar och kalkyler för att göra det enklaste hoppet på ett snyggt och kattlikt sätt. Som tur är så är ju vi katter begåvade med ovanligt hög int-älli-gäns. Vi gör alla beräkningar i huvudet och sen så hoppar vi. Här är ett exempel på ett fulländat hopp.

Sippo Bloggar 2009-05-20 005
“Först beräknar man avståndet och vindhastigheten.”
Sippo Bloggar 2009-05-20 006
“Sedan skuttar man lite lätt upp på staketet. Det är väldigt viktigt att ha tassarna i rätt vinkel, beräknat av vindhastighet och jordens vinkel mot marskatterna.”
Sippo Bloggar 2009-05-20 007
“Landningen måste också vara noggrant planerad. Annars blir det lätt att man rasar ner på andra sidan staketet.”
Sippo Bloggar 2009-05-20 008
“Slutligen så kontrollerar man att alla tassar har ett stadigt grepp om målet. Passa gärna på att se lagom avslappnad ut. Det brukar imponera på människorna. Gäspa gärna.

Resten av promenaden var utan några större nyheter. Jag prövade att lägga mig på ett träbord som stod och såg ensamt ut. Tänkte testa om det var så skönt som Katten Gustav säger att det är. Typiskt nog var det ingen sol ute, så den värme som han jamade om, den fanns då inte där. Självklart passade husse på att fota också.

Sippo Bloggar 2009-05-20 001
“Det gäller att hålla pälsen snygg hela tiden.”
Sippo Bloggar 2009-05-20 002
*kurr, kurr…*
Sippo Bloggar 2009-05-20 003
“Hm, ser jag inte något där borta?”
Sippo Bloggar 2009-05-20 004
“Väldans intressant må jag jama. Undra vad det kan vara…”

10 kommentarer:

 1. Vad såg du Sippo! Spännande så vi darrar på morrhåren! Och vilka galanta hopp du gör! Du ser ut som "Läderlapps-katten", där du svischar fram!

  *High Tass, polar´n!*

  SvaraRadera
 2. Lite lustigt att jag också tänkte mig som en Batcat. Läder-katten Sippo! Minns inte riktigt vad jag såg där ifrån bordet. Kan det varit en smaskig mumsbit kanske?

  SvaraRadera
 3. JA men det är jobbigt ibland när man vill sväva iväg i lite högre språng än den där människan som man har nånstans i kopplet kan följa... de är förfärligt osmidiga ibland och har inget sinne för ruschar och trädklättring. Min husse stapplar åt sitt håll och matte åt sitt och de ser inte ens det enklaste svanspekande! *suckar*

  Ja ja man får fortsätta deras träning så gott det går!

  Du Sippo hur ställer man in kommentarsbiten på en sån här blogspotblogg? För hos dej kan jag logga in med namn/webbadress och lämna kommentar. Men hos Gustavs nya blogg finns inte det valet, hans "välj profil" slutar med OpenID - då finna det inget som jag kan skriva kommenatr med *snyft* *suck*
  GodNattNosPuss Wikki

  SvaraRadera
 4. Jag håller med. Vet inte hur många gånger kopplet plötsligt tagit slut när man gör en kattrusning mot ett snyggt träd.

  Det där med kommentarer har visst varit lite bökigt för alla.
  Instrumentpanelen/inställningar/kommentarer/ställ in på att alla kan kommentera.

  Hoppas det funkar. *tass*

  SvaraRadera
 5. Grund*lig* instruktion i ämnet "Skutt". Tass för det! Jag ber Pelle jama instruktionerna högt medan jag tränar! Jag har inget staket här inne, men tar klsösställningen som träningsredskap istället. Har ingen vind att ta hänsyn till heller(förutom den som ligger ovanpå innertaket som Michelina blev instängd på en gång...jamar om det en annan gång)
  Ha nu en bra dag! TASSA lugnt!

  SvaraRadera
 6. Hoppas att det hjälper dig till att ta några rejäla skutt i alla katters namn. Klösställning duger utmärkt som redskap. Tassa lugnt du med. *tass*

  SvaraRadera
 7. Vad nu? Finns ingen sol hos dig?? Nä, tror den har fastnat här...så måste det vara. Men nån gång, när den lossnat härifrån bara MÅSTE du prova varmabordetvila...lovar på hedertass att det är störtskönt!

  SvaraRadera
 8. Den här solen verkar ha svårt att bestämma sig. Men jag tar dig på jamet att det är skönt. Nån gång får väl även jag ett varmt och skönt bort. *tassen*

  SvaraRadera
 9. Larm! Vi har problem med att få in kommentarer hos dig Sippo :( Buhuuu... från fjutten

  SvaraRadera
 10. Nu verkar allt funka som det ska. Jamas snart igen. *tass*

  SvaraRadera