tisdag 5 maj 2009

Blött

Usch vilken dag. Jag började morgonen med ett par tasshävningar och ett ansträngande träningspass på hög nivå. I passet ingick
100 meter sprint, 200 svansviftningar, 500 ögonblinkningar och omkring tio kast med liten Snuffe.

Efter träningspasset så sparkade jag husse ur soffan och drog med honom ut på vad jag trodde skulle bli en härlig promenad. Tyvärr så visade det sig att vädret inte var något vidare. Men jag tyckte inte det var någon ursäkt för att strunta i patrullen, utan jag jamade husse framåt och kontrollerade omgivningen.

Sippo Bloggar 2009-05-05 001 “Hm, blött brunnslock kan innebära halkfara. Akta dig husse, låt mig få sköta det här.”

Efter två minuter så insåg jag det dumma i att vi båda skulle bli blöta, och tog därför posto under taket medan husse fick stå ute i regnet. Det uppskattades inte alls kan jag jama.

Sippo Bloggar 2009-05-05 002
“Vadå det regnar? Det är väl inget att gnälla över. Nu är du så där känslig igen husse. Du klagar på allt jag gör.” 

Till slut tröttnade jag på husses tjatande och gick in. Tyvärr var han tvungen att följa med. Det är ju liksom han som har nycklarna. *fnys*

Vi tillbringade lunchen framför TV’n där vi följde en dokumentär som var helt sanningsenlig. Den handlade om någon manick som gjorde att man kunde få magmuskler på någon timme. TV-Shop tror jag det hette. Jag föreslog för husse att han skulle köpa ett par stycken och köra igång direkt.  Jag får nog ingen mat ikväll.

På eftermiddagen så var det dags igen. Då hade det otäckt blöta lugnat sig så pass mycket att man inte behövde flytväst längre. Efter att ha jagat bort grannkatten, så började jag med att undersöka gräsmattorna efter Masken Börje.

Sippo Bloggar 2009-05-05 004
“Hallå! Någon hemma eller? Tjo-hoo?”
Sippo Bloggar 2009-05-05 003
”Nähä, tydligen inte. Då är det väl bara att tugga i sig då.” *mums*


Sedan fortsatte vi patrullen till grannområdet. Det gick rykten om marodörer som smög runt ett cykelstall och ett brunnslock om nätterna. Som säkerhetskatt så tog jag detta mycket allvarligt och beslutade mig för att personligen undersöka brottsplatsen.

Mycket riktigt så kände jag doften av andra katter och mindre begåvade varelser. Skadegörelsen var dock begränsad till en fläck vid nedre stolpen i högra hörnet till höger om den vänstra plankan till höger om skruven ovanpå.

Sippo Bloggar 2009-05-05 006
“Hm, ytterst misstänksamt. Detta måste undersökas närmare.”
Sippo Bloggar 2009-05-05 007
“Men milda morrhår! Vad har hänt med brunnslocket?! Här krävs en ordentlig undersökning. Sanna mina jam.”

Komplett rapport finnes under Mjaou 12 i femte kapitlet i
katta-låg-en om hemliga uppdrag av commandokatten Sippo.

Plötsligt avbröts patrullen av min ofelbara instinkt om en annalkande kattastrof. Vi började tassa hemåt i lagom takt då plötsligt himlens portar öppnade sig. Samtidigt var det någon som startade upp en gigantisk fläkt nånstans, för det blåste upp till storm.

Jag som precis hade hittat skydd under en snygg buske, blev totalt vettskrämd då blåste körde upp en halv buske i häcken på mig. Jag fick så brått hem att husse hade kunnat åka släde efter mig. Jag tycker inte alls om regn.

Sippo Bloggar 2009-05-05 008
“Yaaaargh! Spring husse, spring för livet!”

7 kommentarer:

 1. Vi har hållit motionerande kattrally inomhus idag istället, och läst kattmanga. Ville från landet hälsar att hagel och regn dock tyvärr inte dränkt fästingskrällena. Han vill reklamera den dos Frontline som han fick för bara 2 veckor sedan, fungerar inte alls, kan sånt bli för gammalt månntro - förra årets inköp... Ska kolla med människorna mina...
  GodNattTass Wikki

  SvaraRadera
 2. Regn är inte kul, men jag tror ändå det var ett väldigt bra försök att leta efter Börje just när det var vått. Vi har nämligen hört att maskar gillar regn!!

  ps. Vi har skickat lite matkulor till dig på posten ifall du blev matlös ikväll! :)

  Ha det bäst!
  //Tre katter

  SvaraRadera
 3. Wikki - All motion är bra motion. Beklagar att fästingarna fortfarande är kvar. Själv väntar jag oroligt på min nya dos med anti-fästing medel.
  *tassen*

  Tre katter - Nä, regn är lite obehagligt. Fast det värsta var när det började blåsa också. *rys* Börje brukar titta upp när det regnar, fast inte den här gången.
  Så snälla ni är. Ska hålla utkik efter matkulorna. Ha det bästigare! *tass*

  SvaraRadera
 4. Idag när jag satte tassen utanför dörren så blev jag dyngsur om tassarna, det var översvämmning på mattes altan så det plaskade om tassarna. Jag sprang kvickt in igen och tänker inte sätta en tass ute förrän det försvinner. /Blöttass Puma

  SvaraRadera
 5. Stackars dig som också har blött. Du får jama åt matte på skarpen att hon får torka upp det blöta så du kan få gå ut.
  Torrtass Sippo

  SvaraRadera
 6. Kära Sippo, så du tar med husse ut i regnet. Här regnar det oxå, men vår matte vill inte ut i regnet säger hon, så då slipper hon det. Vi vill inte heller vara ute i vår rastgård när det regnar, även om vi har ett hus där att krypa in i, mjau. Duktig du är på att ta med husse på promenader, maju. Det får vi försöka med vår matte oxå framöver. Hon måste få komma ut tycker vi.
  Tasskram på dig Kära Sippo
  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan
  http://katternasblogg.blogg.se/

  SvaraRadera
 7. Jo, det är inte lite jobb med att hålla igång min kära husse. Men det är för hans doktor har sagt att han måste röra på sig. Då gör jag allt i min katt-makt för att hjälpa till. Lycka till med att ta med matte i regnet, människor kan vara lite känsliga på den punkten.
  Tasskramar tillbaka!

  SvaraRadera