lördag 15 november 2008

Både blött och blåsigt

Släpp ut mig Släpat runt ankarkättingen husse nu på förmiddagen. Tyckte vädret såg rätt okej ut när jag satt innomhus och tittade. Dessutom ville jag ut och jaga dom där löven, som blåste runt på marken. Det är riktigt spännande ibland. Det hjälper att hålla musklerna i trim. Började med att hälsa på buskarna bakom husen. Jag har nämligen hittat en ny plats där gräset verkligen är grönare. Mums.
“Men sno på nu husse”

Sedan var det dags för lite gymnastik. Det är väldigt viktigt för oss katter att alltid vara i toppform. Att klättra i träd är ett utmärkt sätt att träna både snabbhet och elegans på.

Klättra 1“Först en bedöming av trädet..”
Klättra 2“…klättra, klättra, klättra…”
Klättra 3“…klart godkänt träd.”

Promenad med Sippo 009 Men så hände något verkligen otäckt. Jag såg ett löv som verkade lite misstänkt, och gjorde en kattrusning och slängde mig efter det. Tyvärr missade jag vattenpölen som var mellan oss. Jag hade sådan fart över pölen att jag nästan sprang på vattnet. Men inte hjälpte det, jag blev fortfarande blöt om tassarna!

3 kommentarer:

 1. Mmmm, det är MYCKET bättre att jaga ifrån altanen. Då blir man inte blöt om tassarna, träden tycker jag inte om att klättra i för jag gjorde det en gång men det gick inte så bra och sen vill jag inte klättra i dom mera. Min specialite är min klätterställning inne - sen har jag ju bokhyllan förstås...är man riktigt listig kommer man högst upp precis under taket. ha en skön tasshelg

  SvaraRadera
 2. Hej Sippo! Hoppas du har det fint. Jag tänkte jag skulle fråga dig en sak. Har du använt din sele för att rasta din husse sedan du var barn, eller lärde du honom det i vuxen ålder? Jag bor med två katter, Gusten och Signe, dom är 4 och 5 år gamla. Tror du det är för sent för dem att lära mig att gå med koppel?
  Signe och Gusten hälsar också.

  SvaraRadera
 3. Mjou på dig. Jag har rastat husse sedan jag var en liten kisse. Fast det var lite svårt i början, eftersom husse är så seg i starten. I bland så fick jag upp farten ordentligt, bara för att nästan göra en frivolt då husse inte orkade springa längre. Så det har sina risker med att dressera tvåbeningarna. Men det är aldrig försent. Lycka till, Sippo.

  SvaraRadera