söndag 16 november 2008

Pigg morgon

Efter gårdagen så trodde jag att husse skulle ligga och sova en evighet. Men så var det inte som tur var. Han vaknade faktiskt samtidigt som solen tittade fram. Lite stel verkade han när han gick upp, och jag vet inte om det var husse eller soffan som knakade.

Jag lät husse ta lite av det han kallar morgonkaffe. Men efter han druckit minst en halv kopp, så jamade jag om en morgonpromenad. Husse var oväntat energisk och kastade strumpor efter mig. Tråkigt nog hittade han en hel påse för ett par dagar sedan, så nu har han hur mycket som helst att kasta efter en stackars katt.
Vi gick ett par vändor ute på gården. Mest för att markera min närvaro för eventuella inkräktare och brunnlocks-nappare.

Vi hade inte varit ute länge då husses näsa och öron, började bli så röda att jag blev bländad. Han uppskattade inte alls blåsten utomhus.
När jag kom bakom ett av mina hörn, så fick jag lite av en chock. Det hade flyttat in hur många flygande mumsbitar som helst. Det bara kryllade av dom små kräken.


Jag började genast smyga mot maten, men husse sabbade allting genom att vara lika smidig som en förkyld elefant. Då gav jag upp. Ingen idé att försöka när husse går och blåser i näsan så det låter som en hel orkester. Dumma husse. 

Shh. Vi måste smyga, husse…

4 kommentarer:

 1. Tjena Sippo!
  Jag lyfter på hatten och gratulerar till finalplatsen som årets Lussekatt!!!
  Eftersom min matte inte hade vett att anmäla mig så håller jag alla tassar och klor att du vinner i stället.Och naturligtvis ska vi rösta på dig.

  Mjaaauu från Love

  SvaraRadera
 2. Mjurr. Det är verkligen glädjande när en kattkompis håller tassar och klor för mig. Jag ska inte glöma bort det i första jamet. Kräv en extra bit godis av matte som tröst för missad lussekatts plats. Mjaou så länge.

  SvaraRadera
 3. God afton Sippo, jag har blivit tipsad om dig av din husses kusin L om att du e med i Correns lussekatter. Jag har röstat på dig :-)

  SvaraRadera
 4. Åhhh, jag bugar och viftar med öronen. Blir ju nästan lite generad. Tur att jag inte kan rodna.

  SvaraRadera