tisdag 4 november 2008

Med livet som insats… nästan i alla fall.

Återigen på kvällspromenad med husse i släptåg. Jag hade precis avslutat patrulleringen av grannområdet och var på väg hem, då jag såg ett sånt roligt staket att jag bara var tvungen att hoppa upp där.

Husse stod och ryckte lite i kopplet och menade att vi borde gå hem, det var mörkt och lite ruggit ute. Då ser jag plötsligt en skugga nere på marken.

Det var en strykarkatt som försökte smyga sig på husse.
Commando-katten i mig vaknade till liv igen. Husse som inte såg skrället först, blev så rädd att han hoppade rakt upp. Jag förstod att det gällde sekunderna, och utan en tanke på min egen säkerhet, så hoppade jag ner på marken, mellan husse och strykarkatten.

Jag visade genast mina kunskaper i katte-kwan-do och katt-rate.
Då smet den lilla fegisen i väg med svansen hängandes efter sig. Ett farligt hot mot husse, var nu avvärjt.

Att skrället sedan förföljde oss en bit, spelar mindre roll. Jag spände bara svansen lite, så försvann fegisen bakom en lövhög.

Resten av hemfärden gick utan problem, om man bortser från husse som sprang rakt in i hundra meter snöre, som någon hängt från ett träd. Själv gick jag smidigt under snöret, medan husse envisades med att springa rakt in i det.

Det roligaste var när han blev arg och skulle slita ner snöret från trädet. Då ramlade det nämligen ner ett par liter vatten från trädet, och träffade husse i nacken. Jag skrattade nästan svansen av mig och glömde bort den dusch jag själv fick.

10 kommentarer:

 1. Mjaou, säger jag, vilken ruggig berättelse! Har aldrig hört talas om maken till fräck och uppkäftig katt! Vilken tur att du var med, hur skulle det annars gått? Och följde efter er en stund dessutom, TROTS din hjältemodiga insats. Finns nog en risk att den fulingen gör en ny påstötning, så nu är det skarpt läge ett tag för dig.
  Typiskt din husse att inte se snöret, tvåbeningar har omvittnat dålig synskärpa. Du skulle ju inte gå in i det även om det befann sig i katthöjd. När man ser så dåligt måste man faktiskt vara extra uppmärksam hela tiden. Där har han brustit. Hoppas han lärt sig något av vattenläxan. Det har han nog. Åtminstone att inte dra i okända snören i träden. Mjaou på dig Sippo från Gustav

  SvaraRadera
 2. Så sant som det var jamat. Morrhår och svansradar är redo att uppsnappa eventuella inkräktare. Dålig synskärpa? Skulle vilja jama att dom är totalt blinda. Men du har så rätt, vi skulle ju utan problem undvikit snöret även om det suttit i katthöjd. Jag hoppas också han lärt sig att inte dra i okända snören. Fast lite kul var det.

  SvaraRadera
 3. Alltid på äventyr läser jag!

  Emma

  SvaraRadera
 4. Mjaou på dig Emma. Du har så rätt, alltid är det något som händer. Att ha min husse som.. eh, husse, är inte alla gånger helt riskfritt. En dag ska jag berätta om den gången han halkade ut från duschen. Fast jag måste nog försäkra mig först...

  SvaraRadera
 5. Du och husse mötte förmodligen en kamikattse-kisse...?

  SvaraRadera
 6. Kamikattse-kisse. Det verkar oroväckande. Jag borde kanske sätta på mig svansbandet och patrullera lite oftare.

  SvaraRadera
 7. Hur kort snöre (och därmed verksamhetsområde) har du? Tänk vad mycket kreativt du skulle kunna göra utan snöret!

  SvaraRadera
 8. Jag har väl omkring 40-50 tassar's längd. Husse säger att det motsvarar omkring 10 meter. Fast det är inte ofta man får tassa bort så långt. Han är rädd att jag ska "sno in mig" som han säger. *fnys*

  SvaraRadera
 9. Du verkar ha mycket spännande kvällspromenader låter det som. Själv får jag "bara" gå ut dagtid när det är ljust ute. Nästan så jag får försöka att påtala en kvällspromenad och kolla av kvällsdofterna nån gång. Det kanske luktar annorlunda på kvällen? Jag fick mej ett ordentligt kattskratt, jag undrar vem som snor in sej??? Behöver du inte ha ett kort snöre på din husse istället? det är ju han som snor in sej inte du...

  SvaraRadera
 10. Mjaou på dig. Jo, det luktar lite annorlunda på kvällarna. Lite friskare, kan man nog jama. Jo, jag skulle behöva ett kortare snöre till husse. Egentligen skulle det nog behövas en såndär ledsele, eller vad det heter. Såndär som man ger till ledhundar. Då borde han väl inte springa in i saker och ting.

  SvaraRadera