måndag 24 november 2008

Brrrr, kallt.

Husse vägrade in i det längsta att låta mig gå ut. Jag jamade i flera timmar för min sak, men jag skulle antagligen fått vettigare svar av en sten. Husse påstod att det var jättemycket vitt ute och att jag inte alls skulle gilla det. Jag fnös bara åt hans dåliga ursäkter. Om husse inte kan klä sig, så är det ju inte mitt fel heller.
Husse slängde på sig kläderna och tog fram selen. Faktum är att husse svettades så mycket i alla kläder, att han ville ut fortast möjligt. I processen så ströp han mig nästan med kopplet. Jag ser ett skadestånd vid horisonten.

Vädret utanför gav mig faktiskt lite av en chock. Husse ljög inte, marken var täckt med otäckt vitt och det kom bara mer från himlen. Tappade nästan sugen, men ville ändå gå en snabbis bakom hörnet.
Lite svårt var det allt att lukta på grenar och gräs. Fick bara massa vitt i snoken och kallt blev det.

Whaaaa! Dumma buskar slänger otäckt vitt på mig!!

Jag började tappa sugen efter en liten bit. Men husse envisades med att vi skulle titta lite till innan vi gick in. Jag antar att det inte hade ett dugg att göra med den stinkpinne han gick och puffade på.

Efter en rejäl promenad i snö som räckte mig upp på magen, så ville jag inte alls vara ute längre. Jag hade sådan hemlängtan, att husse nästan åkte kana efter mig. Jag är inte så säker på att jag vill ut senare i kväll. Brrrrr
.

8 kommentarer:

  1. Mjaou, vad jag BEUNDRAR dig! Så orädd och tuff du är! Dessutom släpar du på din tvåbening. Vilken prestation, alltså! Bra kämpat!

    SvaraRadera
  2. Äsch då, eller mjaou... Eh, tack menar jag. Blir ju alldeles generad ju. Jag överlevde turen, men lite otäckt var det när buskarna hoppade på mig uppifrån.

    SvaraRadera
  3. Han är konstig din husse. Först får du jama i flera timmar för att FÅ gå ut, sen måste du SLÄPA runt honom och inte nog med det sen får du inte GÅ IN när DU VILL?? Det är väl du som bestämmer det? inte hans stinkpinne.
    Inte verkar han känna till området heller, sånt brukar dom väl lära sej eller? Du har inte funderat på att ge honom en GPS i julklapp så han hittar bättre menar jag...

    SvaraRadera
  4. Visst är det underligt? Nästan misshandel av katt, att inte släppa in och ut mig som jag vill. Hittar gör han nog, men han är veligare än en hund. GPS behövs inte när jag finns med. Fast jag blir ju lite orolig när han går ut ensam med soporna. Tassa lugnt.

    SvaraRadera
  5. Sippo! Är du min förlorade bror? Vi ser nästan exakt likadana ut du och jag. Fast jag bär på några mer kilon än du...

    Läskigt med allt det vita. Jag stannar inne i tryggt förvar. Matte har försökt dra ut med mig flera gånger, men jag smiter in snabbare än blixten.

    /Murre

    SvaraRadera
  6. Så ståtlig och fin du är, min vän!
    Bloggsvar på morsans blogg:
    Asch, den där fjantige "sprattel-gubbe-katten"! Jag själv är mer "lugn & sansad", Du skulle se min bror, "spinkige Chinook", HONOM är det full fart på, minsann! Morsan tror att han har damp och ADHD. Men jag vet minsann! Han har HELA ALFABETET, den katten!!! =O)
    Tass, polarn!//Cherokee

    SvaraRadera
  7. Mjaou på dig Murre. Nää, jag tror inte jag har några bröder. Jag har därimot en virrig husse. Du råkar inte sakna en sån?

    SvaraRadera
  8. Cherokee, din kattans buse. Komplimanger är alltid välkommet. Jag anser mig själv som rätt muskelös och ståtlig, men det är alltid kul att påminnas. Husse trodde också jag hade sådantdär damp och allt var det var. Bara för jag var lite busig som ung. Visst, ibland råkade tänderna fastna i husses hälsena, men vilken katt har aldrig bitit sin betjänt?

    SvaraRadera