torsdag 2 juli 2009

Gräl igen

Det är väl lustigt att människor aldrig lär sig. Min husse tror uppenbarligen att det var helt okej att lyfta in mig idag med.

Han hade precis kommit hem från affären, då jag jamade förtvivlat över att ha blivit lämnad ensam i nästan en hel timme. Det var på nåder, som jag lät husse kasta i sig en hel macka innan vi gick ut. Utanför så stötte vi på en annan granne som stod och vilade i skuggan av ett träd. Själv tyckte jag att skugga verkade fånigt, och sprintade rakt ut i solen och rullade runt litegrand.

2009-07-02 005
“Hur kan man vilja vara inne en dag som denna?”

Husse och grannen stod och babblade jättelänge om vädret. Själv så var jag fullt upptagen med att stirra på grannkatten som återigen sprang runt på mitt revir. Husse märkte såklart ingenting och blev lite förbluffad när jag krävde att han skulle krypa in under bilarna på parkeringen och köra ut skrället. Självklart vägrade han.

2009-07-02 002
“Sluta tjafsa och kryp in där under nu husse.”

Som om inte det räckte så ville han inte springa runt grannhuset heller, utan skyllde på att det var för varmt. Men jag såg nog att han hellre stod och pratade med grannen än att rasta mig. Tur för husse att det var för varmt att bråka. Jag kompromissade och la mig i skuggan vid vår bänk. Jag passade även på att nosa runt i buskarna lite.

2009-07-02 003
“Hm, vad har vi här under då?”

Sen ville husse in, eftersom han påstod att det var så varmt att han började må dåligt. Jag orkade inte tjafsa, utan la mig på rygg i protest. Då hände det förnedrande igen. Han lyfte mig och bar mig in! Kan ni förstå kränkningen!?

Bara för det så tänker jag krypa upp i sängen och värma honom ordentligt inatt. Kanske passar på att gnugga av mig lite päls också.

Snuffe hälsar att han gillar värmen…

2009-07-02 001
“Det e ju jetteskönt her i solen ju.” *spinner*

3 kommentarer:

 1. O kära lilla Sippo - OM jag bara kunde skulle jag ta hand om Musse, men jag har ju redan 2 skyggisar som väntar på att jag ska hämta dem! Dessutom har min dotter 3 st jättefina rexar i det här huset och jag hjälper henne att måna om dem! Säkert finns det någon som har möjlighet att ta hand om honom - men kanske vill veta var han finns nu! Vårt land är ju så avlångt att det kan vara jättelångt att resa och det mår ingen liten kisse bra av.
  Du själv är ju en så jättefin och duktig kisse och jag hoppas att du har uppmärksammat att du är bjuden till Aragorn, Imma och Rufus "fölsedagskalas" nästa helg! Alltså inte denna helgen som kommer utan nästa. På lördag så har vi fortfarande tvåbeningar på besök och vi ska åka till Hova och vara med på Riddarveckans 1:a dag för på söndagen så åker våra gäster härifrån.
  Kram på dig Sippo i värmen!

  SvaraRadera
 2. Uschjam, jag ogillar också skarpt att bli bortburen mot min vilja. Det är så orättvist att de bara kan plocka upp en så där.
  Grannkatter behöver absolut hållas ögon på så att de inte tar sig friheter, det vet jag av egen erfarenhet.
  Visst är det konstigt att de pälslösa håller på och klagar på värmen. De skulle få prova på att vara i våra kläder ett tag! Tassen!

  SvaraRadera
 3. Gammelmatte - Min husse säger samma sak. Han vill så gärna rädda alla små missar. Tänk så snällt att kalla mig fin, trots att jag är alldeles svettig i pälsen. Jag ska skramla ihop till en liten påse kattmynta till Rufus, som han kan få i pressent. Tassa lugnt i värmen! *svanskram*

  Gustav - Visst är det orättvist?! *mutter* Grannkatten behöver en lektion i vett och kattikett. Jag tycker vi borde gnida av oss mer päls till våra människor, så då får känna hur varmt vi har det.
  Tassen tillbaka.

  SvaraRadera