söndag 5 juli 2009

Tankar

Det har inte varit någon vidare aktivitet  idag,hos undertecknad katt. Har mest legat i sängen och fundaderat på olika saker. Exempelvis varför människor måste vara så elaka mot varandra och säga dumma saker.

Husse är ju med på ett kattforum där man kan få jättebraiga tips om allt möjligt. Men ibland så lyser människans elakhet igenom.
Om ni tvåbeningar inte ens klarar av att tala med varandra utan att vara elaka, hur nervösa tror ni då vi katter blir av att vara i er närhet?

Sippo Bloggar 2009-04-22 003
“Likt rinnande vatten, så formar vi er under en lång tid, till bättre människor. Fast ibland fungerar det tyvärr inte.”

 

Visserligen har vi ett kattologiskt tålamod och vi accepterar saker som ni aldrig skulle göra. Vi försöker att uppfostra er med en fast tass men utan att styra för mycket. Men trots allt detta, så så misslyckas vi ofta. Det är därför det inte blivit världsfred än.

Sippo Bloggar 2009-04-22 001
“Ibland så måste man nosa bakom det yttre skalet. Det första intrycket kan ibland vara lite missvisande, om man så jamar.”

 

 

“Människor grymma mot naturen är
så gör man ej mot den man har kär.
Först när ni kommit till livets slut
inser ni hur er historia ser ut.

Bråk och grymhet verkar frodas mest
är det verkligen det ni kan bäst?
Med stora starka långa kliv
ni snabbt raserar andras liv.

Tänk och lyssna nu människa min
lär dig att vaka över vännen din.
Tillsammans vi klarar alla hinder
jag skulle rädda dig hur det än brinner.

Inga gränser mig stoppar gör
när jag dig gråta långt borta hör.
Lägg ditt huvud mot mitt bröst
jag ska spinna för dig och skänka tröst.”

-Sippo, kattologisk poet.

7 kommentarer:

 1. Ja de e trist att tvåbeningar har så svårt att hålla sams. Vad skall man göra med dem?

  SvaraRadera
 2. Det undrar jag ofta. *suckar* Men jag anser mig fått rätt bra pli på husse nu. Han gjorde JÄTTEMÅNGA fel när jag bara var liten kisse. Men han visste inte bättre då. Nu så skäms han för det han gjorde då, och ber mig om ursäkt säkert 47 gånger om dagen.

  SvaraRadera
 3. Suck, ibland tappar man hoppet om tvåbeningarna!Jag måste nog jama att jag är rätt nöjd med min tvåbening, men jag får höra så mycket konstigheter som händer i tvåbensvärlden.
  Jag får veta att dom bråkar om småsaker...

  Fredskatten Fjutten

  SvaraRadera
 4. Ojojoj. Men det där är ju gammal kattmat nu ju. Du får jama till din husse att glömma det som varit och se framåt. Inte mycket lönt att gråta över spilld kattmjölk. Ja menar du har ju fått pli på honom nu ju.

  Tass!

  SvaraRadera
 5. Fjutten - Precis vad jag jamar. Varför kan inte människor sluta att haka upp sig på småsaker och koncentrera sig på viktiga saker. Som oss katter.

  Nea - Det är vad jag också jamar till husse. Fast ibland tror jag nästan han straffar sig själv med flit. Funderar på om jag ska pröva med omvänd psykologi. Nästa gång han jämrar sig ska jag klippa till honom med gallret till kattransporten.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att din husse skall hoppa av det där forumet och gå med i mattes kattforum istället - det heter Shangris och är ett jättetrevligt ställe för både mattar och hussar. Jag brukar sitta hos matte när hon är där och chattar med andra kattägda tvåbeningar, och hon skrattar nästan alltid... och så får vi katter vara med och chatta alldeles själva!

  Tass från Imma, klosterkatt.

  SvaraRadera
 7. Jo, fast det finns ju också trevliga människor där. Men vi ska tassa över och titta där din matte brukar vara också. Vi är ju lite nyfikna av oss.

  SvaraRadera