onsdag 24 juni 2009

Äntligen över

Den här dagen har inte alls varit något rolig för undertecknad katt. Det började med att jag var tvungen att väcka husse tidigare än vanligt. Det vill jama runt 4-tiden på morgonen. Snuffe och jag var nämligen lite hungriga och ville ha mat. Husse svarade med att spruta vatten på oss och när det inte funkade höll han på att kasta hela blomsprutan i skallen på mig. *mutter*
“Nästan mordvapen?”

 

Efter intagen frukost blev jag så trött att jag gick in i kattransporten och somnade. Där låg jag så skönt tills jag hörde att husse började irra runt i lägenheten. Ni vet, sånt där irrande som inte är normalt ens för våra människor. Jag misstänkte direkt att det var något fuffens på gång, och skulle precis smita iväg då husse kom med gallret till transporten. Jag hann precis ut och försökte gömma mig under sängen, men husse jagade fram mig och till slut så var jag fången. *sniff*

Sippo hos veterinären 2009-06-24 001
“Dumma husse. Vad har jag gjort för ont? (mutter)”

Jag protesterade mot denna behandling hela vägen till stickis. Jag var inte alls sugen på någon undersökning. Om nu husse är så orolig så kan han väl själv ställa upp att bli nypt och petad på. *fnyser* Men som vanligt så jamade jag förgäves, men jag lyckades dra hela jamarlåten två gånger innan vi var framme. Den går såhär; “Mjaaaou, mjaoumjaoumjaaaaaaou, mjeeeoooeeew, MJAOU!”

Sippo hos veterinären 2009-06-24 006
“Hela taket tog dom bort för att få fram mig. Fegisar.”
Sippo hos veterinären 2009-06-24 003
“Ge hit den lyssnarprylen, så ska jag jama vett med dig!”
 Sippo hos veterinären 2009-06-24 002
“Schläpp förjamade männscha. Vad schär det för fel i schkallen på er?! Schläpp schäger jag!”
Sippo hos veterinären 2009-06-24 004
“Så ville stickisen se mig vandra runt på golvet lite.”
Sippo hos veterinären 2009-06-24 007
“Då strejkade jag och la mig under stolarna istället.”
Sippo hos veterinären 2009-06-24 008
“Fast det är ju klart, lite nyfiken var man ju. Man är ju inte mer än katt.”

Värst av allt var när hon vände mig om och lyfte på svansen och började peta och klämma där..uhm, där bak. Då blev jag arg på allvar och fräste ut dom allihop. Snacka om kränkning av katt!

Men när allt var över, så fick jag ett snyggt diplom att ta med mig hem. Tydligen så ska husse även skicka iväg det nånstans, så jag blir försäkrad. Men då jamade jag att ville han skicka mitt diplom, då fick han mjaousan i mig ta kopior. Det lovade tjejen i receptionen att göra åt oss med en gång.

Som vanligt när husse är i närheten, så slutar allt att fungera. Kopieringsmaskinen löpte amok och höll på att spotta ut femtio kopior till oss. Husse tyckte det verkade lite mycket, och nöjde sig med tre. Jag ska nog rama in det så alla ser vilken frisk kisse jag är.

Fast det hade jag kunnat jama om utan undersökning.

scan0001
“Hull något över medel. Vad!? Det är fluffig päls säger jag ju!”

11 kommentarer:

 1. Hull något över medelgott. Den där sticktanten skulle ha en klo någonstans va. Det begriper ju alla katter att de bara är PÄLS ju. Dumheter.

  Ja blev lite orolig för dig när jag såg bilderna om hur det ser ut hos din stickis för de såg precis likadant ut där ja var i går. Men du fick ingen tratt, lyckliga du!

  SvaraRadera
 2. Dessutom. Lynne: reserverad. Så fånigt. Du var ju hos en STICKIS, klart som korvspad att man är reserverad då!

  SvaraRadera
 3. Nea - Du har så rätt så. Var nästan på väg att katt-sparka stickisen rakt över snoken. *mutter*
  Tänk att du blev orolig. Jag blir ju lite rörd. *röd om nosen* Men visst är det elakt sakt om mitt lynne. Vem blir inte reserverad när någon håller på att klämma en, du-vet-var! *dubbelfnys*
  Jag är jättelycklig över att slippa tratt. Men mest lycklig över att någon var orolig för lilla mig. *nospuss*

  SvaraRadera
 4. Oj Sippo - du som är så lagom rund och go. Så där säger människodoktorn om mig också. Visst är det fräckt! Man måste väl ha lite hull att ta av om man skulle bli sjuk - eller hur?
  I vilket fall så tror jag säkert att du blir försäkrad så frisk och duktig som du är.

  SvaraRadera
 5. Det är lustigt vad dom dära doktornerna säger mycket. Borde nog ta ett allvarligt jam med dom vid tillfälle. *mutter* Du har så rätt så, vi behöver lite extra OM vi blir sjuka. Försäkrad ska jag bli säger husse, annars skulle dom få se på f*n och jag tror nog inte dom vill det. *tass*

  SvaraRadera
 6. Hör du, Sippo, jag har blivit lite nyfiken på din husse. Du skrev i Neas blogg att han lider av huvudvärk... är det därför han är sjukskriven? Min matte håller på att bli förtidspensionerad på grund av att hon har så mycket migrän att hon inte kan jobba... är det samma sak med din husse, tro? I så fall tycker jag synd om honom, för jag vet hur sjuk matte blir när hon har ont i huvudet...

  Tass från Imma, klosterkatt.

  SvaraRadera
 7. Imma - Husses huvudvärk beror mest på värmen. Men hans sticktant sa att han troligen har anlag för migrän och snart så ska han testas. Då ska dom också testa nåt som har med nerverna att göra. Nervskada, eller vad dom sa. Jag känner mig så skyldig, för husse brukar ofta säga att jag ger honom en nervkollaps. Tänk om allt är mitt fel! *gråter*

  SvaraRadera
 8. Snälla Sippo, det är absolut inte ditt fel att din husse har ont i knoppen! Utan dig skulle han må jättepyton ju!
  Det var en okattlig behandling du blev utsatt för hos stickisen. Vet inte om jag vågar mig dit efter att ha sett hur dom klämde på dig. Och hur dom försökte bända upp din mun. Ville dom åt det du hade ätit eller? Förresten måste dom se väldigt dåligt som kallar din vackra päls för hull. Du var snäll som inte karatade dom Sippo!
  *TassKram*

  SvaraRadera
 9. Tack så mycket. Jag började nästan bli orolig att jag var skyldig där. Vilken tur att du jamade mig tillrätta igen. Okattlig behandling av stickis är ju allt för vanligt. Jag kände mig väldans kränkt och sånt. Jag misstänker att dom ville undersöka vad min frukost bestod av. Hade varit enklare om dom frågat istället. *mutter* Nästa gång så kommer jag att kattarata dom i skallen. Hi-YA!

  SvaraRadera
 10. Tack för rolig och underhållande läsning som piggar upp ens dagar! :)

  SvaraRadera
 11. Mjaou, så glad jag blir när jag hör sånt. Det är alltid roligt att kunna pigga upp omgivningen. *svansvift*

  SvaraRadera