onsdag 3 juni 2009

Spännande dag

Oj vad jag har haft trevligt idag. Dagen började med att jag gosade husse ur sängen. Det betyder att jag stryker mig mot honom och nosbuffar lite. När han då ska klia mig, så drar jag mig bakåt så han måste komma närmare sängkanten. Efter ett par försök så ligger husse på golvet. *hehe*

Så tillbringade jag större delen av förmiddagen till att spana genom fönstret. Man vet ju aldrig om det kommer någon inkräktare smygandes.

Sippo Bloggar 2009-05-31 005
“En säkerhetskatts arbete är aldrig slut.”
Sippo Bloggar 2009-05-31 004
“Det gör att andra katter kan känna sig lugna och njuta av livet.”

På eftermiddagen så kände jag mig lite rastlös och jamade en stund för mig själv. Då kom husse med kopplet och frågade lite försiktigt om jag inte ville gå på promenad. Det ville jag ju så klart.

Nu har jag ju inte varit ute på flera dagar, så det blev ett fasligt nosande i alla buskar som fanns. Jag var ju liksom tvungen att få veta de senaste jamen i området.

Sippo Bloggar 2009-06-03 006
*sniff, sniff* “Hm, spännande nyheter må jag jama.” *nosa, nosa*
Sippo Bloggar 2009-06-03 003
“Vad har ni för spännande att berätta då?” *nosa, nosa*
Sippo Bloggar 2009-06-03 007
“Åh, är det inte dagens lunch som springer runt här?”

Vi träffade på en granne som blinkade lite snällt åt mig, så jag var ju bara tvungen att gå och hälsa lite. Oj vad jag blev kliad på magen. Men liksom alla andra som kliar mig, så ryggade hon tillbaka när jag råkade nafsa efter fingrarna. Jag förstår inte det.

Patrullen fortsatte runt hela området och jag fick tillbringa en hel del tid med att återigen markera mitt området. Jag buffade och klöste på varenda buske och varje träd, som jag kunde hitta.

Sippo Bloggar 2009-06-03 012
“Agent Sippo här. Jag jobbar på en ny förklädnad.”
Sippo Bloggar 2009-06-03 017
“Ibland måste man pröva många olika innan man hittar någon som verkar bra.”

Det var så spännande att jag totalt glömde bort att det fanns skällisar i området. Blev lite snopen när det plötsligt kom en liten och ful sak springandes på andra sidan busken.

Sippo Bloggar 2009-06-03 008
“Hörru husse. Har skällisen gått nu eller? Vadå kom och kolla själv, är du inte klok?”

   Vi träffade även på en gammal bekant som smög omkring i buskarna. Först intog jag svansberedskap, eftersom jag inte såg vad det var från början. Men sedan så sänkte jag beredskapen och försökte inleda ett samtal. Men det var dom inte intresserade av.

Sippo Bloggar 2009-06-03 015
“Nämen tjenare Stickan. Hur står det till här då?”

Slutligen så testade jag att sola lite på en parkbänk. Jag hittade inget bord där vi var just då. Men bänken var sådär lagom uppvärmd och härlig. Det är skönt att vara katt.

 Sippo Bloggar 2009-06-03 010
“Så varmt och härligt det är här.” *kurr*
 Sippo Bloggar 2009-06-03 009
“Ligga och spana på omgivningen är livet.” *gäsp*

8 kommentarer:

 1. Den där bänken såg inte dum ut! Och du ser bra ut när du solar! :)

  *tassar*
  //Tre katter

  SvaraRadera
 2. Oj, tackar så mycket. *stolt* Det var inte helt fel att värma magen på en varm bänk. *tass*

  SvaraRadera
 3. oj, vad du har hunnit med mycket idag!
  Det måste vara slitsamt att jobba så mycket...
  Hur går det med din bur? Ligger du där och kontrollerar Området något?

  SvaraRadera
 4. Ja, det har blivit mycket på en gång. Tyvärr har jag inte använt buren något mer. Husse tycker så synd om mig när jag sitter innanför galler. *hehe* Han får komma på något annat först.

  SvaraRadera
 5. Oj vad det ser spännande ut att kolla Nyheterna där ute. Vet du S78787878787878787878787878787878787878787878 oj skrev fel... Sippo hur jag får läsa mina nyheter? Jo, när Michelina kommer in och har varit ute i buskarna och hämtat dofter som sitter fast i pälsen! Jag läser som en tosssing!

  SvaraRadera
 6. Ditt område verkar rätt äventyrligt må jag jama. Förstår att det behövs grundliga undersökningar. Du får se till att din husse inte smiter undan sin dagliga intervallträning med dig. Det är ju dumt när det går flera dagar utan någon som helst kontroll där ute. Tass, kompis!

  SvaraRadera
 7. Verkar som de inte e kallt hos er? Hur har du lyckats får behålla den stora gula i himlen? Här har det ösregnat och haglat med jämna mellanrum. Sen e de KALLT också *sniff*

  SvaraRadera
 8. Fjutten - Det är ju så man får reda på det senaste nyset, om jag så jamar. Sen brukar Snuffe läsa, eller sniffa, av mig när jag kommer in igen.

  Gustav - Jo, här har man tassarna fulla minsann. Nu ska jag ha bättre pli på husse. Det ska jag mjaousan i mig bli katt för. Hederstass!

  Nea - Du, den där stora gula försvann rätt snabbt. Nu har det regnar och varit jättekallt. *sniff här med*

  SvaraRadera