onsdag 24 juni 2009

Slaka Djurhem

Husse har ju som bekant, drabbats av lite dåligt samvete. Det verkar inte gå över, utan snarare bli värre. Igår körde han till affären och köpte massa kattmat som han tog med sig.

Han hade även plockat åt sig lite leksaker hemifrån som han skulle skänka till de mindre lyckligt lottade kissarna. Självklart så kände vi med våra olycksbröder och systrar, så vi hjälpte till att packa en kasse med råttor, bollar och lite annat. Snuffe blev lite purken tror jag, för han ville plötsligt leka med leksaker som han nobbat i ett år. Tokiga katt. Men han offrade sig för den goda sakens skull. *stolt*

image
“Snuffe offrar sina leksaker för katterna på katthemmet.”

Husse lyckades efter lite strul, att äntligen hitta ut till katthemmet. Det ligger liksom lite avsides och är svårt att se från vägen. Detta trots att det finns skyltar. Fast dom läser nog inte husse.

Slaka Djurhem 2009-06-23 024
“Mitt ute i vildmarken vid Lilla Åby, ligger katthemmet.”
Slaka Djurhem 2009-06-23 023
“Ett väldigt mysigt ställe. Lugnt och fint.”
Slaka Djurhem 2009-06-23 021

 

Slaka Djurhem 2009-06-23 011
Rejäla burar har katterna.
Slaka Djurhem 2009-06-23 002
“Egen sovhörna har vi också.”
Slaka Djurhem 2009-06-23 003
“Kan man få äta ifred va?!”
Slaka Djurhem 2009-06-23 004
Vem överger såna här vackra varelser?
Slaka Djurhem 2009-06-23 005
“Men det var ett fasligt blixtrande då!”
Slaka Djurhem 2009-06-23 008
Simone vakar över sina små.
 Slaka Djurhem 2009-06-23 006
“Säkraste platsen är bakom mamsen.”
 
Slaka Djurhem 2009-06-23 010
“Här ligger vi och myser i lugn och ro.”
 Slaka Djurhem 2009-06-23 013
“Hej. Zimba heter jag. Vem är du?”
 Slaka Djurhem 2009-06-23 012
“Ska du bli min nya husse? Snälla, snälla, kan jag inte få följa med dig hem?”
Slaka Djurhem 2009-06-23 014
“Nähä, jag förstår. Ingen tycker om mig.” *gråter*
Slaka Djurhem 2009-06-23 015
“Hörru Zimba, vad gör du där uppe? Kom genast ner.”
Slaka Djurhem 2009-06-23 016
“Finns det ingen som vill ta hand om mig?” *sniff*
Slaka Djurhem 2009-06-23 017
“Om jag ligger vid fönstret, så ser människorna mig bättre och kanske vill ta med mig hem.” *suckar djupt*

Så när husse kom hem senare på kvällen, så var han lite hängig. Han ville så gärna ta med ett par katter hem. Problemet är bara att vi bor redan lite trångt och så har vi inte så mycket pengar heller. Det är troligen bättre att dom får stanna kvar på hemmet tills någon snäll människa kommer och räddar dom. Det sprang faktiskt runt en hel familj där och tittade, men husse åkte innan dom hade bestämt sig. Hoppas att i alla fall en kisse fick ett nytt hem. *håller tassarna*

 

Besök Slaka Djurhem

8 kommentarer:

 1. Ohh, mamma säger att vi skulle kunna ha hur många katter som helst. Men vi är ju redan fyra. Två stycken är ju från ett katthem. Men lider så med alla katter som inget hem har.

  SvaraRadera
 2. Åh så spännande att få se kollegorna på Slaka Djurhem! Dom verkar ju ha det gott, men det är klart dom längtar efter alldeles egna soffor! Min matte är också en sån som vill ta hem ALLA!
  Vi ger din husse Dagens Nosbuff för att han är så snäll och ger kattmat och lekisar till våra kollegor!Tass!

  SvaraRadera
 3. Lindius - Precis. Vi kan inte rädda alla, även om vi gärna vill. *sniff*

  Fjutten - Underligt nog så hade dom inte så mycket emot att vara med på bild. Jag tror att det är för att dom så gärna vill visa upp sig för människor, som kan komma och rädda dom. Husse tackar för nosbuffen och ser lite generad ut.

  SvaraRadera
 4. Hmmmmm... efter lite grunnande och tittande på kartor börjar vi misstänka att vi vet på ett ungefär var du bor, Sippo. Första ledtråden var Göta Kanal, den andra var Linköping... få se vilken nästa blir?

  Förstår absolut att du protesterade hos vetten - bli behandlad på det sättet!!! *upprörda* Men du behöll din värdighet, ser vi på protokollet (där du beskrivs som "reserverad"... ja, det är rätta tasstakterna. Varför behöver ditt försäkringsbolag ett protokoll från vetten, förresten? Tror de att du tacklat av med åren? Då begriper de sig inte mycket på säkerhetskatter och deras arbete, får vi jama!

  Våran matte har rest bort, så nu surfar vi fritt när vi har lust. Men puh, så varmt det är att vara inomhus när solen gassar mot fönstren så här... och vi är ändå rexar, utan en massa extra päls som värmer oss!

  Tass från Klosterkatterna.

  SvaraRadera
 5. Oh, ser att du har varit på Slaka och hälsat på du med, där var vi i söndags och kollade in de kissar som Östgötagruppen fångade in för ett tag sedan, det är den familjen du har fotograferat, snygga är de allt de små och även Simone :)

  Sippo, utan anmärkning på allt, snygg kisse som alltid, så bra att du blir försäkrad nu. Mamsen fick tyvärr inget tillbaka av försäkringen, men hon är i alla fall försäkrad :)

  Ha en god sommar

  Malin och Mamsen och co

  SvaraRadera
 6. Klosterkatterna - Det är inte så svårt att se var jag bor. Tomten är omgärdad av ett dumt hönsnät. *mutter* Jag tycker själv att jag behöll min värdighet hos stickisen. Tokiga människor. Alla kissar över åtta år, behöver ett friskintyg om dom ska försäkras. Trots att jag jobbar heltid som säkerhetskatt och allt. *fnyser* Hoppas matte kommer hem snart med mycket gos och godis till er. Tassen tillbaka kompisar!

  Malin - Åh, vilken tur att husse tog ett par bilder och gjorde lite reklam för missarna då. Fast dom var lite ilskna över att bli störda mitt i lunchvilan. Tycker du verkligen att jag är en snygg misse? *lycklig och stolt* Nu när jag är försäkrad så kan jag börja jobba ordentligt med tokigheter. Fast å andra sidan känner jag mig lite för vuxen för sånt. *harkel*

  SvaraRadera
 7. Åååhhh!!!!!!!

  Tur jag inte var där för jag hade tagit med mig alla katter hem!!! Kan inte välja en eller 2, vill ha alla. Kanske jag skulle starta ett djurhem så kan jag ju ha alla goa kissekatter..

  Men hur kan man överge/skada så underbara djur???

  //Tudis Rudis

  SvaraRadera
 8. Att starta ett katthem låter bra tycker jag. Fast ryktet säger att det är jättesvårt att få tillräckligt med pengar för att driva det. *sniff*

  SvaraRadera