fredag 12 juni 2009

Uppoffringar

Sippo Bloggar 2009-06-12 001 Det är inte så lite man får offra sig som ansvarig säkerhetskatt. Hela dagen har det kommit ner blött från himlen och det har blåst och haft sig ute. Inget kattväder med andra jam. Trots detta hemska väder så ansåg jag att mitt jobb som säkerhetskatt inte kunde vänta. Det var bara att jama åt husse att plocka fram selen och sedan tassa ut i rusket. Dessutom så körde husses automatiska snabeldrake runt. Fast utan snabel då.

 

 

image
“Den snabellösa snabeldraken.” *ryser*

Det är inte bara snygg päls och ståtlig svans man får som säkerhetskatt. Man måste även jobba, trots dåliga arbetstider och dåligt väder.

Sippo Bloggar 2009-06-12 002
“Här ligger jag på den blöta marken och spanar mot horisonten.”

I början var det inte så farligt eftersom det bara kom ett par stänk. Men plötsligt så bestämde sig himlen för att kasta fulla hinkar med blött på oss. Som om inte det räckte så började det blåsa något fruktansvärt, så jag blev alldeles rufsig i pälsen. *fnyser*

Sippo Bloggar 2009-06-12 003
“Blött, blött och mera blött. Man blir så sur och ganska trött.”

Jag tyckte det var dumt att både husse och jag skulle bli blöta, så jag passade på att ta en snabb lunch under den lokala busken vid husväggen. Husse blev sur och mumlade nåt om diskrensning, eller vad det nu var. Han kände sig utanför i alla fall.

Sippo Bloggar 2009-06-12 004
“Ledsen husse, finns bara plats för en vuxen katt här under.”

Efter avklarad patrull så bar det av hemåt för underhåll av päls och tassar. Husse har det betydligt enklare, han byter bara kläder. Vad gnäller han för då? *dubbelt fnys*

Medan vi var ute i rusket, så passade Snuffe på att göra det han är bäst på; lata sig.

 

“När det blött och blåsigt ute är
så är det skönt att ej va’ där.
Men dåligt väder eller ej
spelar ingen roll för mig.

Jag måste kolla träd och bark
så ingen stjäl all min mark.
Så kära husse klaga ej
det är ändå mer synd om mig.”

5 kommentarer:

 1. Förstår att du har ett tufft jobb Sippo! Att vara säkerhetsansvarig är inget för meskatter.
  Men vad är det för hemsk snabellös snabeldrake din husse skaffat. Jag ryser vid blotta åsynen av den. Skulle flytta direkt om mamma kom hem med en sån.
  Tass kompis!

  SvaraRadera
 2. Å Sippo, så duktig du är med att hålla ordning i området där du bor. En snabellös drake??? - är inte det ÄNNU läskigare än en med snabel. Då har den ju ingen människa i släptåg heller! Kan man gömma sig under stolar och soffor? Fy så läskigt! Du är allt en modig katt som står ut med en sådan.
  Min matte sover idag - det är jätteskönt för då kan man ligga bredvid henne och det är varmt och skönt fastän det regnar och är lite småkallt!

  SvaraRadera
 3. Babsan - Ibland kan det vara riktigt jobbigt. Men jag vet ju att mitt arbete uppskattas av invånarna. Den snabellösa snabeldraken skaffade husse förra sommaren. Den är inte riktigt klok, det jamar jag bara.

  Aragorn - Tack så mycket! *röd om nosen* Snabellösa snabeldraken är livsfarlig. Ibland så börjar den jaga oss katter utan förvarning. Vi har jamat åt husse att kasta ut den, men han lyssnar inte. Visst är det mysigt att mysa med sin människa ibland? Speciellt såna här dagar. *tass*

  SvaraRadera
 4. *Fräser mot molnen* Låt bli att hälla vått nu så Sippo kan gå TORR på sina promenixer och vaktrundor!

  SvaraRadera
 5. Tack snälla Nea. *nospuffar* Tycker faktiskt det räcker med dumt blött nu. *suckar*

  SvaraRadera