måndag 29 juni 2009

Då blev jag arg

Jag har gjort något dumt idag. Husse och jag var på promenad i värmen och det var så skönt ute. Problemet var att när husse ville gå in, så hade jag lagt mig så skönt bland buskarna och ville inte alls röra mig. När husse då försöker lyfta mig så blir jag jättearg och fräser åt honom. Jag råkade till och med bita honom i fingret. Då blev han arg och skällde på mig. Men det är väl inte mitt fel att han ska hålla på och lyfta upp mig heller…

image
“Nej. Jag vägrar att gå in. Försvinn med dig!”

Så var vi ute på eftermiddagen en kort sväng. Då menar jag verkligen kort. Jag gick och la mig i skuggan av buskarna och vägrade att röra på mig. Så gick jag en sväng på staketet runt sandlådan. Men det var inget vidare för fåglarna har lämnat lite… uhm, fläckar, om man så jamar. *örk* Så blev jag självklart kliad på magen av en granne också. Fast det var efter hon skrämt halvt ihjäl mig med vad dom kallade för “gräsklippare, modell handjagare”. Det var verkligen inte svårt att gissa sig till vad dom handjagade med den. *ryser*

Här är förresten ett foto på en kattkollega som husse hälsade på igår. Love heter han och är hela 12 år. Det ni!

 image
“Se djupt in i mina ögon… och ge mig godis!”

9 kommentarer:

 1. Åh.. ja förstår att du blev arg. De där tvåbeningarna är bra trögfattade i bland. Men ja råder dig att försöka bli sams igen med husse. De e inte kul att vara osams. Så mycket gos man går miste om de studerna.

  Love var ju verkligen en stilig katt. 12 år, tänk så mycket han har sett och nosat fram.

  Tass Sippo hälsa Snuffe och Love

  SvaraRadera
 2. Husse och jag är sams nu. Jag jamade lite med honom och blev lite kliad på nosen. Så nu är allt toppen igen. Tur det, för det var jobbigt att vara osams i den här värmen.
  Love var tidigare en skyggis som vägrade komma fram när det var besök. Nu är han liksom kungen. Så bor han med tre skällisar också!
  Tass tillbaka. Hälsning vidarejamad till Snuffe, Love får den vid jul. *nosgos*

  SvaraRadera
 3. Har full förståelse för att du ville ligga där och ha det skönt i värmen. Är tämligen säker på att din husse inte vill bli upplyft när han vilar. Du hade ju ändå jamat ifrån på skarpen innan. Men det är ju skönt att han inser sitt misstag nu och att ni är goda vänner igen!

  SvaraRadera
 4. Tjena kompis! Skönt att du förstår mig. Som katt så är det lätt så att man blir upplyft, trots att man jamat till på skarpen. Verkligen skönt att han insåg sitt missetag.

  SvaraRadera
 5. Ha, ha, rätt åt din husse! Han sprutar ju vatten på dej med blomsprutan! inte mer än rätt att du ger igen nångång *svanvift*

  SvaraRadera
 6. Sånt får tvåbeningarna bara lov att lära sig, den hårda vägen!! Vi har full bestämmanderätt över OM vi vill bli lyfta eller inte! Står så i kattalagen! God Katt från Fjutten med kollegor!

  SvaraRadera
 7. Maya - Precis vad jag tycker. Hämnden är jam!

  Fjutt - Helt riktigt. Dom ska inte komma här och tro att det bara är att lyfta upp oss katter. *mutter* Kattlagen är till för att följas.
  God katt!

  SvaraRadera
 8. Så klart en katt vill vara ute när det är varmt! Din husse får väl fatta det. Han kan ju ta med sig lite grejer, kaffe och sånt där som han gillar. Så kan han sitta ute med dig medans du vilar under buskarna.

  Den där andra katten hade verkligen hypnos i blicken. Jag ville ge honom allt mitt godis direkt! Tänk om man kunde hypnos som han!

  SvaraRadera
 9. Precis vad jag tycker. Han kan gott och väl sitta där på gräsmattan och göra mig sällskap istället för att rycka och dra i mig.
  Visst är han duktig på hypnos!? Husse var nästan på väg att ge honom sina stinkpinnar!

  SvaraRadera