söndag 7 juni 2009

Svåra tider

Uppdaterat: Det finns ett filmklipp längst ner.

Det är svåra tider här hemma nu. Husse vägrar ge oss katter ordentligt med mat. Detta gör i sin tur att jag inte kan utföra mina uppdrag som säkerhetskatt i området. Det är lite svårt att smyga på fjäderflaxare och annat när magen skorrar så det hörs lång väg.

Sippo Bloggar 2009-06-07 001
“Notera de tomma matskålarna. Inte en smula till oss katter.”

Det var min yngre kamrat och kollega Snuffe, som kom på den brillianta idén att stjäla mat. “Bra katt reder sig själv” heter det ju. Det märks att svälten har satt in, annars skulle jag ju själv kommit på den goda idén. Nåjam, Operation Matpåse inleddes.

Det var under mitt befäl som menige Snuffe besteg matpåsen och lyckades välta den till golvet. Vi insåg att det nu gällde sekunder innan vår människa upptäckte tilltaget och stoppade allt.

Snuffe var först in och roffade åt sig så mycket han bara kunde medan jag gick vakt. Meningen var att om husse kom så skulle jag kasta mig ner på golvet och jama av smärta. Då skulle husse bli orolig och glömma bort Snuffe som låg och tuggade inne i matpåsen. Till slut blev jag tvungen att krypa in och tassligen kasta ut Snuffe från påsen. Jag höll ju på att svälta ihjäl.

Sippo Bloggar 2009-06-07 012
Sippo: “Hörru, flytta på svansen och släpp in mig nu.”
Snuffe: “Men hallå, jag var ju inte färdig.”
Sippo: “Jama lagom och håll utkik efter husse istället.”
Sippo Bloggar 2009-06-07 013
Sippo: “Åh så mumsigt. (tugga, tugga, rap)
Verkligen gott. (rap igen)”

Snuffe: “Men sno dig på. Jag tyckte att jag hörde hu..
Åh, hej husse.”
Sippo Bloggar 2009-06-07 002
Snuffe: “Nä, jag har inte sett Sippo i köket. Vadå vad jag har bakom ryggen. En tom matpåse ser du väl. Nej, den rörde inte alls på sig.”
Sippo Bloggar 2009-06-07 014
Sippo: *vissel, vissel* “Hm, hörde jag något eller?” *tugg, tugg, rap*

 

Patrullen gick rätt bra trots skorrande mage. Försökte faktiskt hitta egen mat. Vi katter är ju duktiga jägare som alla känner till.

Sippo Bloggar 2009-06-07 004
“Först letar man upp en bra plats att jaga på.”
Sippo Bloggar 2009-06-07 005
“Sedan påbörjar man infiltreringen av grönskan. Det kan vara en bra idé att binda fast en ormbunke på svansen som kamouflage.”
Sippo Bloggar 2009-06-07 006
“Hjälp, jag har gått vilse. Var är jag nånstans?!
Husse, rädda mig.”

Här är då filmversionen av min dag. Tassa lugnt kamrater.
-Sippo, nosologisk tassolog.

9 kommentarer:

 1. Man blir ju hungrig bara av att titta på detta inlägget!
  Nä, dags för att ta en runda in i köket och kontrollera matskålen..

  Tass
  //Texas

  SvaraRadera
 2. Det finns alltid plats för en tugga till. Hoppas din matskål har mer innehåll än min. Tass tillbaka.

  SvaraRadera
 3. Vad modiga ni var som lyckades övermanna den där matpåsen! Er husse måste väl förstå att NI kan väl inte rå för att den hoppade fram och kastade sig framför era fötter!
  Människorna är bra konstiga! Er husse låter er svälta, och vår mamma Rozie har fått "puss & kramsjukan"! Hoppas bara att det inte smittar!

  *mutter, mutter!*

  SvaraRadera
 4. Men Sippo och Snuffe! Inte är det väl att stjäla när man tar sin EGEN mat heller! Ja menar inte käkar väl husse av ER mat.

  Dessutom vad skall stackars katter göra när skålarna är tomma. Förstår er precis. Men varför försöker er husse svälta ut er förresten?

  Tass kompis!

  SvaraRadera
 5. Chinchero - Det var lite läskigt ett tag, men tillsammans överkattade vi påsen. Ni har ju helt rätt, det är inte vårt fel att påsen kastade sig framför tassarna på oss heller. Den såg ju ut att anfalla oss. *rys* Puss & kramsjukan smittar rätt bra har jag hört.
  Tassen.

  Nea - Nä, så tänkte vi med. Husse har faktiskt inte ens försökt smaka på vår mat ju. Så går det när husse försöker svälta oss. Han påstår att det är för vårt eget bästa. Har du hört något så pälsresande dumt?
  Tassen tillbaka.

  SvaraRadera
 6. Ja får oxå svälta - matte har slutat ge oss blötmat trots att ja skriker å försöker få henne att fösstå att ja måste ha mer mat än bara torrisarna... *hänger med huvudet* Hon säjer att ja har bajjat på fel ställen å nu får ja inte blötmat förrens ja inte e lös i maggen längre... kan ja rå för att ja inte hinner te lådan?!?

  Tass från Rufus, hungrig klosternovis.

  SvaraRadera
 7. Nämen din lille krake. Det var verkligen elakt av din människa att skylla på dig. Du får väl be matte att flytta lådan närmare dig istället.
  *tröstartass*

  SvaraRadera
 8. Alltid detta snålande med våra matransoner! Tänk vad många vi är som delar de här dåliga erfarenheterna. Känner mycket väl igen påsen på bilden, fast jag ser till min förskräckelse att det står LIGHT på den. Hujam, får du inte ens RIKTIG mat, det lilla du får??!! Inte mer än rätt att du tar saken i egna tassar innan all ork försvunnit...

  SvaraRadera
 9. Precis. Det finns ingen ände på fasligheterna. Ibland tror jag husse köper light bara för att bråka med oss. *suckar* Skönt att man har vänner som förstår mig. *djup suck* Stackars oss.

  SvaraRadera