tisdag 2 juni 2009

Otack är kattens lön

Lite arg är jag allt idag. Husse bestämde sig nämligen för att börja med sitt träningsprogram igen och plockade fram den där lustiga plattan som han ställer på golvet och stampar på.

Han försökte sig på något som kallades backhoppning, men jag såg då ingen backe, och hoppade gjorde han inte heller. Det var mer som en förtvivlad fågeldans när han började flaxa med armarna för att hålla balansen.

Det var under denna övning som jag insåg att husse med all säkerhet behövde hjälp för att hålla balansen. Som ansvarig säkerhetskatt så beslutade jag mig för att hjälpa till. Snuffe totalvägrade ju.

Sippo Bloggar 2009-03-14 007
“Strejkande katt?”

Jag stod på bordet i vardagsrummet och följde husses rörelser. Varje gång ryggen kom inom räckhåll, så petade jag till honom med tassen så han inte skulle ramla bakåt. Då säger husse att det kittlas och att jag ska sluta. Det vägrade jag ju förstås. Ibland vet inte husse sitt eget bästa. Tydligen gör inte jag det heller ibland.

Husse hotade med att gosa ihjäl mig om jag inte omedelbart slutade att bita och klösa honom på rygg och röv. Till slut så flyttade han bordet så jag inte kunde nå honom. Då gav jag upp.

Annars har det inte hänt något idag heller. Vädret har varit jättetråkigt och det har ramlat ner massa med blött från himlen. Så jag har mest legat och gosat med husse i soffan. *spinner*

Sippo myser med mig 3
*spinn, spinn*

4 kommentarer:

 1. Börjar bli allvarligt oroad över din husses konstigheter. Hoppa backe INNE??? Tur att du håller ett öga och tass på honom. Håller med om att han inte förstår sitt egen bästa.
  Verkar som han normaliserat sig nu. Att ligga och gosa är ett högst berömvärt beteende. Så det finns kanske hopp, trots allt!

  SvaraRadera
 2. Skönt att du förstår mig i alla fall. Ibland blir man ju förjamat snurrig på människors beteende. Verkar som vi alla lever på HOPPET om man så jamar. *fniss* Problemet med allt gos är att husse tror jag blivit sjuk. Jag brukar nämligen vara en väldigt självständig kisse. *tass*

  SvaraRadera
 3. Inte undra på att han har dålig balans - han har ju bara 2 ben, skillnad med oss som har 4 ben. Bra att du trots allt hjälpte honom med att stötta upp honom trots hans otacksamhet

  SvaraRadera
 4. Så sant som det var jamat. Kan inte vara lätt att bara ha två ben. *suckar*

  SvaraRadera