måndag 22 juni 2009

Jag är gosig

2009-06-22 006 Det är säkert! Idag när vi var på gården utanför, så drabbades jag lite av akut gosighet med husse. Vet inte riktigt säkert, men det kan ha att göra med att jag tycker lite synd om honom. Det är tur att man är utbildad stödkatt. Min husse har nämligen drabbats av dåligt samvete för något som hänt för jättelänge sedan. När jag bara var en liten kisse.
“Utbildad stödkatt.”

Husse visste nämligen inte lika mycket då som nu, och han begick diverse fel och behandlade mig lite tokigt ibland. Men jag har strukit en tass över det som hänt och gått vidare. Varför kan inte husse göra samma sak? *suckar*

2009-06-22 001
“Kom husse, så ska du få en puss av mig.”

I vilket fall som helst, så visade jag mig från min bästa sida. Det vill säga, jag låg på rygg och kaninsparkade husse lite. Tänkte att det kanske gick att göra en sån där “kick-start” som jag har hört talas om.

2009-06-22 004
“Tjenare husse! Kom igen nu då. (sparka, sparka)”
2009-06-22 005
“Nu har jag dig allt! (rycka rycka, dra dra) Du kommer inte ur mitt tasshållargrepp med dubbel skruv!”

Men som vanligt fick man ju inte njuta klart i det sköna vädret. Husse hade nämligen ett möte nånstans, så jag fick helt enkelt avbryta promenaden lite tidigare. *fnys, mutter*

Nu måste jag nog gå och vila lite i sängen. Det är så varmt ute att jag blir alldeles svettig i pälsen av att tassa allt som hänt. Vi jamas!

2009-06-22 002
“Puh! Det var jobbigt det här. Måste nog ta igen mig lite.”

5 kommentarer:

 1. Vi brukar också drabbas av "gos-ryck" ibland! Och då är det bäst att tvåbeningarna lyder minsta lilla morrhårsryck och kommer och gosar BUMS!

  Ty katternas oskrivna lag lyder som sådan:
  "Den som katter skaffat har, skall medels handklapp, strykning, och kliande utföra katt-kelandets ädla konst - NÄRSOMHELST - HURSOMHELST och ALLTID!"

  Låt oss hoppa upp och kurra på det!

  *Hopp, hopp, kurr, kurr!*

  SvaraRadera
 2. Det kan du fet-kurra! Fast ibland blir det lite för mycket, även för oss katter. Fast bara ibland.

  SvaraRadera
 3. Min tvåbening säjer att det inte är nyttigt att gå omkring och ångra det som redan har hänt, utan man ska gå vidare och inte ödsla energi på det som varit. Det är jobbigt med en del tvåbeningar, som idisslar och rapar...*mutter* Jag lever i NUET - man kan inte göra det som är gjort ogjort.
  Jag håller med grabbarna grus om katternarnas oskrivna lag, har man skaffat katt så har man...

  SvaraRadera
 4. De e jobbigt att vara stödkatt, men du gör ett gott jobb. En riktig mångsysslare e va du e Sippo :).

  Tycker att tvåbeningar borde leva lite mer i nuet. I går var en gammal dag och i morgon ja den kommer när den kommer ju. Livet är just NU och NU är det ganska varmt och skönt :)

  Tass!

  SvaraRadera
 5. Maya - Det är precis vad jag försöker jama till husse, men det tränger liksom inte in i bollen. Tänk om människor kunde lära av oss katter och leva i nuet. *suckar*

  Nea - Jo, lite påfrestande är det ibland. Men jag vet ju att min insats betyder något. Precis som du och Maya säger, lev i nuet! *knuten tass*

  SvaraRadera