tisdag 7 april 2009

Brummisar invaderar

Hjälp, hjälp! Hemska brummisar har invaderat mitt revir nu på morgonen. Det bara kryllar av dom. Det är komplett livsfarligt för en stackars katt att bara ta sig över gatan. Vi lyckades ta ett foto på en av bestarna, när den stod och sov.

Brummis
“En ryslig brummis.(rys, skak)”

Plötsligt så började brummisen och hans kompisar att vakna till liv. Det blev ett fasligt vrålande på bestarna. Jag blev lite rädd och gömde mig bakom husses ena ben. Så tittade jag fram mellan benen på husse och jamade ut brummisarna efter noter. Då åkte dom iväg!

På kvällen tog vi ytterligare en promenad. Våren är verkligen på väg. Det luktar mumsigt gräs överallt. Inte det endaste vitt i sikte. Husse försökte föreviga våren genom att fota en “knopp” på en trädgren. Tyvärr så hade husse och grenen diverse kommunikationsproblem. Han sa åt grenen flera gånger att sluta röra på sig, men den ville inte lyssna. Visst inte bara vi katter som flyr blixtlådorna. *hehe*

Sippo Bloggar 2009-04-06 008
“Till slut så fick husse sin efterlängtade
bild på knoppen.”

Sippo på bänkSå mötte vi en tvåbening som tyckte jag var söt. Det fick hon pluspoäng för. Men så kallade hon mig för “han eller hon” och då blev det minus. Slutligen frågades det om jag gjorde ifrån mig utomhus. *fnys* Men husse förklarade att jag bara gör det på lådan. Innan vi gick in så satte vi oss en stund på vår parkbänk i solen. Det var riktigt mysigt att ligga bredvid husse.

“Min parkbänk.”

Sippo ansikte
“Bäst att även kolla träväggen också.”

4 kommentarer:

 1. Det är rätt - skäll ut de där brummisarna! De kan väl söka upp ett eget revir!
  Du är kung på både det ena och det andra, Sippo! Vi är alltid lika imponerade! :)

  Nosbuff från Zeke, Texas & Hajen

  ps. fin knoppbild, husse!

  SvaraRadera
 2. Urk, dom där sakerna ser verkligen hungriga ut! Jag får ståpäls bara av bilden på dom. Verkligen skönt att jag bor på landet - här finns det inga såna.

  SvaraRadera
 3. Tre Katter - Det stämmer. Det här är MITT revir och det ska inte komma några brummisar och roffa åt sig. Kul att man kan imponera med sina kattologiska egenskaper. *honnör*

  Maya - Dom verkar vara hungriga hela tiden. Jag såg hur dom käkade upp flera gator med grus och tre gräsmattor. Lyckans dig som slipper såna där saker. *avundsjuk*

  SvaraRadera
 4. Ja de där ssakerna far omkring på min gata också - men de äter upp skräp så någon nytta gör de!
  Jag skickar en särskild trösttass till din husse för kommentaren om den skygga katten! Din husse måste vara en mycket speciell husse, som gav kärlek med sådant tålamod till en skyggis. Det visste, förstod och uppskattade hon. Och vi katter vet mer om den eviga kattens värld än människor förstår - vi vandrar mellan dem och nuet så där som katter vill. Husses rädda katt vet att han ville hennes bästa, och hon kommer aldrig att glömma sitt fina liv. Men nu leker hon i ständig kattmynta och när hon kikar förbi hos dig och husse så ser hon också att du tagit bra hand om honom. Så allt är bra.
  Det här kanske kan trösta husse lite: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.8234011
  TassKram Wikki

  SvaraRadera