fredag 17 april 2009

Tillit

Det var under min dagliga nosologiska undersökning av buskarna, som jag såg en bekant svans sticka upp bakom en sten. Först trodde jag att jag såg i syne. Men nähä då. Det var grannkatten som återigen smugit sig in på mitt revir. Jag satte upp högsta gallopp och med husse hängandes som en vimpel i kopplet, spurtade jag efter svansen.

Det visade sig ju faktiskt vara samma kattfröken som jag busade lite med för ett par dagar sedan. Jag sprang efter henne för att förklara att jag inte var arg utan bara ville leka lite. Hon var inte ett dugg intresserad av att leka. Hon sprang in under bilarna på parkeringen och där under ville jag inte krypa. Får väl skicka ett jamogram nästa gång och förvarna.

Så har jag undersökt ett par underliga växter som klättrar på träplank och annat. Hade gärna fortsatt undersökningen, men husse var lite orolig att jag skulle sno in mig och fastna. *fnys*

2009-04-17 003
“Klättrande växter. Verkligen underligt.”

Så har jag givetvis njutit av solen och smaskat massor med gott gräs. Fast nu börjar det bli lite problematiskt att hitta gräs utan massa flygfän i. Jag har då ingen större lust att ha humlor bland grönsakerna.

2009-04-17 002
“Mums, namnam.”

2009-04-17 001
“Jamen det var ett fasligt fotande. Låt mig bara dra in tungan först.” *klick* “Låt mig dra in tungan först sa jag!”

Så hände något underligt. Det var när vi satt på vår parkbänk som husse plötsligt släppte kopplet och började fota istället. Han litade på mig att jag inte skulle smita. Det gjorde jag inte heller.

2009-04-17 004 2009-04-17 005
“Mig kan du lita på husse.”

Så måste jag ju nämna att mitt revir utökats lite. Nu så kontrollerar jag även den stora vägen en bit bort. Så att det inte är några brummisar som försöker smyga sig in i området alltså.

2009-04-14 001
“Här står jag dagen lång och vaktar mot inkräktare.”

Ha en försvansat trevlig helg kära vänner. Tassen så länge.
-Sippo, områdeskatt.

9 kommentarer:

 1. Åh Sippo! Vi gillar detta: “Mig kan du lita på husse.”...suck vilken trofast katt du är, din husse ska vara stoltast i världen, att han får vara din husse alltså!
  Men orättvisor finns det gott om i människovärlden! Varför får de usliga växterna klättra på planket men inte du? Fast husse är väl rädd om dig förstås *försöker förstå*
  Tassa lugnt nu och ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Oj,blir lite generad. Men jag anser mig vara trofast, inom vissa gränser i alla fall. Fast när jag var ung så rymde jag ofta och då såg jag hur ledsen och rädd husse blev. Nu har man väl blivit lite mer erfaren med åldern. Det där att växter får klättra men inte jag, det finner jag ytterst irriterande. Får nog försöka komma på en lösning till nästa gång. Tassa lugnt själva. *high tass*

  SvaraRadera
 3. Hm, känner mej lite orolig när du är så där nära den där vägen med brummaskiner på. Det ser otäckt ut, du måste lova att vara försiktig!Husse får nog hålla ett vakande öga eller det kanske är du som måste hålla ett vakande öga på honom...
  Tassa lugnt

  SvaraRadera
 4. Så du har en kattfröken som hälsar på...synd att hon inte är så kattial, då hade ju du också kunnat få en kompis. Förstår att du inte vill krypa under bilar, det får väl vara nån måtta på fjäskande.
  Önskar dig i alla fall en jamans skön helg med saftigt humlefritt gräs och varm sol i pälsen!

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig dag du har haft, Sippo!
  Vi var också ute idag..men vi har ju inte i närheten så stort revir som du har!

  Trevlig helg på dig med!!
  //Zeke, Texas & Hajen

  SvaraRadera
 6. Åh, vilken härlig dag du verkar ha haft. Det där gräset ser ju jättesmaskigt ut. Jag jamade till mig en stund ute jag också ikväll. Ett fasligt blåsande var det så det fick bli en snabbis. Hittade myyyycket lovande jaktmarker under en bod. Goda dofter fanns det där.
  Ha en skön helg!
  *Tass*

  SvaraRadera
 7. Maya - Du låter lite som min husse där. Han är också orolig när jag går nära vägen. Jag lovar att vara försiktig och hålla husse under uppsikt.

  Gustav - Jo, hon smyger runt på gården och nosar på mina buskar i tid och otid. Ha en jamans skön helg själv kompis. Vi jamas senare. *tass*

  Tre katter - Det var verkligen härligt ute. Ni kan inte jama till er lite större revir av era människor? Trevlig helg grabbar!

  Liza - Gräset var mums! Att tassa runt i blåsten är inget vidare. Den har liksom inte uppnått full värme än, om man så jamar. Kul att du hittade nya jaktmarker under boden. Spring inte vilse bara. Ha en skön helg själv. Tass tillbaka!

  SvaraRadera
 8. Jag är också jämt ute och kontrollerar så allt är bra i mitt område. Det börjar komma lite väll många brummisar här i detta område nu, men som tur är så måste de ha låg hastighet(även om vissa susar förbi ändå) Håller just nu kolla på grannens pool som faktiskt är ganska skön att ligga och sola vid på sommaren och spegla sig i vattnet.
  Tass/Sixten

  SvaraRadera
 9. Det är ett enormt ansvar att hålla området säkert. Akta så du inte ramlar ner i poolen. Vi katter simmar ju inte så bra. *tass*

  SvaraRadera