lördag 4 april 2009

Fullt upp och överfallen

Sippo på jordhögI dag har det gått precis hela dan, som människor brukar säga. Morgonen började något förvirrat då husse ramlade ur soffan klockan jättetidigt. (04:30) Vi katter vad ju glada för det innebar ju en tidig frukost. Trodde vi i alla fall. Husse vägrade nämligen ge oss mat för det var “för tidigt” som han sa. Var väl inte vårt fel att han vaknade för tidigt? Ska vi bli lidande för det? Efter mycket jam från min sida, så blev det en snabb frukost och sedan promenad.

 

Sippo kollar cykelstallet
“Här kollar jag cykelparkeringen efter
misstänkta cykelnappare.”

Då solen sken så fint så passade jag även på att noggrant kontrollera omgivningen efter Masken Börje. Måste tyvärr meddela att han fortfarande är saknad. Fast med tanke på solen och värmen i dag, så var det nog lika bra. Annars skulle han sett ut som en torr pinne.

Sippo nosar djupt
“Börje!? Ho-ho?”

Smutsig Sippo
“Husse påstår att jag blev smutsig när
jag rullade runt i gräset. Smutsig, jag??”


Promenaden tog väl någon timme. Det sa i alla fall husse. Han påstod nämligen att han höll på att svälta ihjäl. Det hade jag lite svårt att tro på. *sneglar på magen* Ajje, vad slåss du för?!

Det skönaste var när husse satte sig på parkbänken utanför huset. Jag höll som bäst på att nosa runt i buskarna, då jag tyckte husse såg så ensam ut på bänken. Alla andra djur umgås ju parvis nu på våren. Tur att jag är en sån snäll och förstående katt.

Sippo Bloggar 2009-04-04 008
“Du, husse. Det är ingen fara.”

Sippo Bloggar 2009-04-04 007
“Jag finns hos dig hela tiden..”

Sippo Bloggar 2009-04-04 006Sippo Bloggar 2009-04-04 013
*kurr, kurr, kurr…*


Sippo Bloggar 2009-04-04 002Sippo Bloggar 2009-04-04 003
“Hm. Hörru, har du godis här inne eller?”

Efter en stund så gick vi in igen. Min plikt som säkerhetskatt och vän till husse, var för stunden slutförd.

Det var på eftermiddagen som det hände en lite otäck sak. Husse såg lite lömsk ut när han tittade på mig. Men jag tänkte att vi hade ju så fin kontakt på förmiddagen, att han skulle ju aldrig kunna göra mig något. Mjaousan, så fel jag hade.

Husse överföll mig nämligen med någon äcklig smörja som han sprutade i nackpälsen på mig. Jag förstod genast att jag blivit besprutad på samma sätt som Gustav blivit flera gånger på sommaren. Dumma husse… Bäst för honom att det verkligen funkar mot såna där fästingar och annat otäckt. Annars ska han få…

 

Jo, här försöker då undertecknad katt inspektera cykelparkeringen. Men den som byggde den, tänkte då inte mycket på oss katter.

9 kommentarer:

 1. Det kan aldrig vara för tidigt för en frukost. Det måste det bli ändring på. Äta kan man göra vid vilken tid på dygnet som helst. Det ser ut som om ni har haft en skön dag i solen du och husse. Hoppas att det blir fint i morrn också så attt man kan sola sig på balkan.
  Nu finns svaren på dina frågor i min blogg.
  Tass/ Naken

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt så. Måste försöka övertala husse om att "fasta mattider" bara är dumt.
  Ska tassa över till din blogg och kolla nu. *Tass*

  SvaraRadera
 3. Jag har varit inne nästan hela dagen eftersom det regnat här. Men det har varit en pärs! För mamma har varit uttråkad och pratsjuk. Hon har babblat så jag trodde mina öron skulle ramla av.
  Det borde vara förbjudet att prata ihjäl sin katt! Din inspektion såg verkligen noggrann ut Sippo. Men jag blev lite rädd när du hoppade ner. Trodde nästan att du skulle göra illa dig. Det såg riktigt farligt ut! Måste förresten jama att jag hittade lite gräs här i dag! Vilken lycka!

  SvaraRadera
 4. Stackare. Först dåligt väder och så en pratsjuk människa. Jag vet hur det känns. *mutter* Du borde tassa ner en lag om att prata ihjäl sin katt. Då blir du kändis och jag kan jama till grannkatten att jag känner dig. *kurr*
  Det såg värre ut än det var, när jag hoppade ner. Ytterligare en dag som stunt-cat. Grattis till gräset. Kom ihåg att anfalla när det är bländat av solen. Det ökar chanserna att hålla fast det tills allt det vita försvinner. *nosbuff*

  SvaraRadera
 5. Wow! Imponerande klätterkunskaper du har Sippo. Lite farligt såg det ut men det verkade ju vara en stadig konstruktion du klättrade på ia alla fall. Vad gosigt ni såg ut att ha det du och din husse idag. *tass, tass*

  SvaraRadera
 6. Jo, det gick ju rätt bra att klättra. Trots konstruktörens illvilja mot oss katter. Husse och jag hade en riktig mysig stund tillsammans. *kurr*
  Tassa lugnt så jamas vi senare. *tass tillbaka*

  SvaraRadera
 7. Måste ju säga (jama) att på filmen ser man verkligen vilken snygg katt du är, Sippo!! Våran matte älskar svart-vita katter (fast det är vi lite putt på)..

  Tass
  //Tre katter

  SvaraRadera
 8. Oj, tack så mycket. Blir ju alldeles generad ju. Fast lite stolt också. *hehe* Jag tror inte er matte skulle vilja byta er mot tusen svartvita katter. *kurr*

  SvaraRadera
 9. Aldrig för tidigt för frukost! Tur att din husse trillade ur soffan så det blev lite fart på honom! "Leka soffkudde" kan han göra på andra tider! Du tyckte din husse SÅG lömsk ut! Inget mot vad vår mamma Rozie ÄR! Tack för dina tröstande mjaouz inne hos oss!

  Bloggsvar:

  Högar i sängen!!! Hahahahaha! Kom att tänka på när vi var små och precis hade kommit hem till våra tvåbeningar! Det första Lill-Spinkis gjorde var att SKITA i dubbelsängen, i deras sovrum. Sen kissade han också! Hahahaha. Det var härliga tider, det!

  Ja, vi såg att Molle är lik dig, Sippo. Mamma Rozie berättade att han rullade runt i geggan, och sen ville han kela, och stryka sig emot henne! Hahahaha! Brukar DU också rulla dig i geggan?

  *Mjouzzz!* från Chin & Cher

  SvaraRadera