söndag 19 april 2009

Dumma vår

Våren håller på att bråka med mig. Solen lyser utanför så man ska tro att det är varmt och skönt. Men så fort man sätter tassen utanför dörren så blåser det så kallt att morrhåren skakar. Brrrr.
Men trots detta så fortsätter jag med mitt säkerhetsarbete.

Sippo Bloggar 2009-04-19 006Nu på eftermiddagen så tog jag en annan väg för att kontrollera genomfarten för brummisarna. Det var faktiskt lite jobbigt att trampa omkring i gräs som var så högt att öronen försvann. Om det inte varit för kopplet så skulle husse tappat bort mig.
Men värst var den dumma blåsten som gjorde att min nosologiska nos missade en annan katt precis intill.

“Här övervakar jag vägen.”

Det var inte så lite pinsamt när husse var tvungen att peka ut inkräktaren för mig. Ännu värre var ju att jag först trodde det var en hankatt som muckade gräl. Återigen var det husse som påpekade att det troligen var en liten kattfröken. Hon var nämligen lik Gibbe till färgen. *sniff*

Sippo Bloggar 2009-04-19 004
“Mjaou! Vem är du då?”

Jag försökte jama till henne ett par gånger, men husse tyckte vi skulle henne få vara i fred. Hon verkade så rädd. Precis som Gibbe…

På vägen hem så gjorde jag lite konster för att få husse att glömma bort det pinsamma. Jag gjorde ett par rejäla kattrusningar upp i träden och skuttade runt som en galning. Självklart missade husse att filma allting. *fnys*

10 kommentarer:

 1. Du skulle ha passat på att fråga "vart en sån där liten pudding var på väg då"... hehehehe

  Bloggsvar:

  Mjoffs, mjoffs! Vi fick kokt fisk! Smaskens! Det var den som låg och gömde sig i kylskåpet innan (se tidigare inlägg)!
  Att duscha var inge´roligt! Fy kattsingen, vad vi sprattlade och försökte kämpa för att komma ur mamsens grepp! Hon e´dum! =(
  Sippo, säg åt henne!

  http://blogg.aftonbladet.se/30135

  Klicka på mamma Rozies länk, tassa in och mjaua ut henne efter kattens alla noter, så att hon inte gör så här mot oss igen! Nu tassar vi runt och STINKER vanilj!!!

  SvaraRadera
 2. Här ska minsann jamas ut efter hela notställ! Fast hur illa kan det vara att lukta vanilj? Vänta förresten, vill inte veta.
  Äsch, inte kan man kalla en kattfröken för pudding heller?! Då åker man ju på stryk.

  SvaraRadera
 3. Håller med dej - våren bara narras med en. Det ser så varmt och skönt ut fast egentligen ska man ligga under elementet med en filt över svansen... för att det är så isande kallt. Nästan så jag tror att det ska komma sånt där vitt kallt äckligt igen.

  SvaraRadera
 4. Bloggsvar:
  Sippo, din lille kanalje!
  Puss på nosen!/Rozie

  SvaraRadera
 5. Hör, du, du DU! VAD skrev du hos mamma Rozie, egentligen?! *mutter, mutter!*

  moahahahaha på dig själv du!

  SvaraRadera
 6. Känner igen detta! När pinsamheter händer *rodnar* måste man avleda uppmärksamheten från det genom att göra konster! T.ex göra en kullerbytta eller plötsligt upptäcka att tassen är ruggigt smutsig och slicka, gnaga och dra i pälsen!

  SvaraRadera
 7. Maya - Även jag är orolig för att det otäcka vita ska komma tillbaka. *rys* Att ligga under elementet känns så fel när solen lyser.

  Rozie - Va, vem jag? Äsch då.

  Chin & Cher - Ähum, det kan bli lite fel ibland när jag är upprörd. Måste nog ta lite mynta så jag lugnar ner mig. *harkel*

  Fjutten - Det märks att du är vis av erfarenhet. Precis så där gör ju jag med.

  SvaraRadera
 8. Men du vilken sorgligt men vackert inlägg du hade gjort om din Gibbe!! <3 Vi blir ju alldeles ledsna här! Även om man vet att hon aldrig behöver bli sjuk eller rädd mer!
  Extra mycket tassar och buffar från oss idag!!

  //Zeke, Texas & Hajen (+ matte)

  SvaraRadera
 9. Åh, jag är så glad att jag slipper gå i sele. Muhahahaha. Matte gjorde det med mig ett tag när jag var liten ,men hon insåg snart att det var lönlöst för jag gick och snodde in mig hela tiden.
  Idag går jag fritt ute hela tiden, och när nu våren nalkas är jag ute jämt.

  Var glad för den lilla kylan, det är ju då alla småfåglar samlas vid människornas s k fågelbord där vi kan försöka få fatt i dem.

  SvaraRadera
 10. Tre Katter - Jo, lite sorligt var det faktiskt. *snörvel* Fast nu har det bra i regnbågslandet. Tack för dom extra tassarna och buffarna.

  Sixten - Det tog ett tag innan jag lärde mig gå i sele. Husse påstår att jag fortfarande inte lärt mig. Bara för att han alltid ska gå åt fel håll.
  Fåglarna hinner jag aldrig ikapp med husse hängandes i kopplet.

  SvaraRadera