onsdag 15 april 2009

Lite kyligt

Det har inte varit något direkt vidare patrullväder i dag. Det har varit kallt och blåsigt. Värst var blåsten som sabbade min frisyr så jag var tvungen att tvätta om mig igen.

Värst var det för husse som i vanlig ordning tagit på sig helt fel kläder. Han kommer att få köldskador om han inte skärper sig.

Men det har inte bara varit elände här. Vi mötte en av mina beundrare som tog sig ordentligt med tid för att klia mig på magen. Hon berömde mig för att jag var en sådan fin och framför allt, gosig, katt. Mycket gosigare än första gången vi sågs.

Sippo sträcker på sig
“Jag är en väldigt gosig katt nu för tiden.”

Så fick husse beröm för att han tog så väl hand om mig och att jag var en lyckans kisse. Det finns ju liksom andra som bara struntar i sina fyrtassade vänner. Speciellt oss katter. *fräser*
Själv tyckte jag att berömmet var lite felriktat. Det var väl ändå jag som fick husse att börja med promenaderna. Det är jag som ser till att han inte sover för länge på morgonen utan ger oss mat och frisk luft. (kan diskuteras med tanke på husses stinkpinnar)

Fast jag måste ju jama att husse har blivit bättre på att ta hand om oss. Framför allt så har han börjat lyssna mer på vad vi jamar. Även om det fortfarande blir missförstånd. “Jag är hungrig” och “jag vill kela” kan ju låta rätt likt på jamiska.

“Med fluffig päls jag ger mig ut
dagens koll är ej än slut.
Med stolta steg jag tassar fram
bryr mig ej om allt dumt damm.”

Fridens tass kära vänner
-Sippo

11 kommentarer:

 1. Så tjusigt du skaldar, Sippo! Du katternas fillåsåf och påät (mamma Rozie säger att det stavas filosof och poet, men vad vet HON om katternas språk?!)

  Bloggsvar:
  Då blir Sippo "En katt för sin hatt"! Häftigt med solglasögon också!
  *tassar iväg och lånar mamma Rozie´s solbrillor!*

  SvaraRadera
 2. Människor vet inte ett jam om vårt språk. Det märks ju var dag. Varenda katt vet ju att det till exempel heter män-i-skor. *skakar på huvudet*

  SvaraRadera
 3. Jag har ett sånt där läksikån där det står en massa bra översättningar från jamiska till människospråk. Det brukar min människa använda ibland - och sen står det oxå om hur bra vi katter är för människor och hur vi påverkar deras känslor. DET tycker jag är bra!
  Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Va??? Har Maya en läskig ikån?! *mutter, mutter*

  SvaraRadera
 5. Varning kattvänner! Fästingdax nu.... usch!
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 6. Sippo!

  Har du berättat att din husse är: snygg, sexig & SINGEL??
  Moahahaha
  kram på er alla!

  SvaraRadera
 7. Såklart är det så att det är husse som är en lyckans tvåbening som har dig och inte tvärtom!! Tvåbeningarna försöker alltid klösa till sig berömmet! :)

  //Zeke Texas & Hajen

  SvaraRadera
 8. Blåsigt värre här med...men en katt måste göra vad en katt måste göra. Man får stärka morrhåren och kasta sig ut på patrulleringen.
  Utan dig hade din husse säkert bara legat på soffan med sina stinkpinnar, han ska verkligen vara TACKSAM för att du ihärdigt uppmanar till utevistelse. Han är en lyckans husse, vill jag påpeka! *tass!*

  SvaraRadera
 9. Maya - Vilken tur att din matte har en läskig-ål. Smakar dom bra månne? Ärligt jamat tror jag ibland att husse bara låtsas att han inte förstår vad jag jamar... *mutter*

  Wikki - Husse har sprutat otäck gegga i nacken på mig. Det ska tydligen skydda mot fäschtingar och annat otäckt.

  Anyonym - Husse är ett hopplöst fall. Han är så folkilsken att inte ens tigrarna på zoo ville äta honom.

  Tre katter - Så sant som det var jamat. Fräcka tvåbeningar som snor vårt beröm. *fnys*

  Gustav - Verkade som om det otäcka vita var på väg tillbaka, men som tur var så var det tomma hot. Tur vi har så starka morrhår att vi klarar av lite kyla och blåst. Annat än tvåbeningarna. Husse verkar väldigt otacksam för min hjälp till nyttigt uteliv. *mutter* Jag tycker också han är en lyckans husse. *tass tillbaka*

  SvaraRadera
 10. Åh.. som vanligt fick tvåbeningen DITT beröm! Jaja de e bara att bita i hop. Vi vet ju hur det egentligen ligger till. Tass på dig Sippo!

  SvaraRadera
 11. Skönt att veta att det finns normala varelser som vet hur det EGENTLIGEN gick till. *blänger på husse*

  SvaraRadera