måndag 15 februari 2010

Min dag i bilder...

Det händer ju inte så mycket spännande eftersom det fortfarande är otäckt vitt ute. Så jag lät husse ta massa bilder som visar hur min dag har varit.

[caption id="attachment_1165" align="aligncenter" width="300" caption="Jag låg och vilade lite på husses skrivbord och det var sååå skönt."][/caption]

[caption id="attachment_1167" align="aligncenter" width="300" caption="Plötsligt var jag påklädd och befann mig utomhus. Mystistiskt."][/caption]

[caption id="attachment_1168" align="aligncenter" width="300" caption="Jag började genast med en nosologisk undersökning av mina buskar."][/caption]

[caption id="attachment_1169" align="aligncenter" width="300" caption="En väldans noggrann undersökning..."][/caption]

[caption id="attachment_1170" align="aligncenter" width="300" caption="...från olika håll och kanter. Jag fick inte min buskologiska examen med kattmaten inte."][/caption]

[caption id="attachment_1166" align="aligncenter" width="300" caption="Mina brunnslock verkar klara sig fint. Dom har ett anti-snö system installerat. "][/caption]

[caption id="attachment_1171" align="aligncenter" width="225" caption="Efter jag hade patrullerat klart innergården, så ville jag gå in igen."][/caption]

[caption id="attachment_1172" align="aligncenter" width="271" caption="Jag föredrar nog att ligga inne så länge det är vitt utomhus."][/caption]

[caption id="attachment_1173" align="aligncenter" width="300" caption="Jag har nämligen andra uppgifter också. Som att gosa med husse."][/caption]

18 kommentarer:

 1. Hej Sippo!
  Nej du har verkligen en gedigen utbildning! Våra två nykomna postulanter, Jenny och Majsan, är också intresserade av nosologi, men obestridbart är Conny klostrets absoluta säkerhetskatt. Jag börjar känna mig gammal och det är skönt att flickorna är läraktiga och duktiga för någon av dem kommer att få efterträda mig som abemissa den dagen jag inte orkar med längre. Troligen blir det Jenny. Majsan är visserligen den mest godhjärtade av dem, men en abemissa måste kunna ta i ibland och jag tror att Majsan är alldeles för timid.
  Nog om det, men jag har bett Conny att lära dem allt han lärt av dig vad gäller nosologi! Det behövs verkligen i ett så stort revir som vårt.
  mjuka tasskramar och hälsa Snuffe och husse
  Kan berätta att talgoxen sjunger vårsånger nu!

  SvaraRadera
 2. Så kul att dina två nykomna är så intresserade av nosologi. Det är ett klart underskattat ämne anser jag. Att Conny är husets säkerhetskatt har han jamat om flera gånger och jag måste nog jama att han verkar sköta sitt jobb utmärkt. Om Jenny blir abemissa så kan kanske Majsan bli en sån där stödkatt. Dom bör ju vara lugna och timida av sig så dom inte skräms. Nosgos och svanskramar till alla. Husse och Snuffe hälsar.

  SvaraRadera
 3. Har du inga fåglar du kan jaga? Buskar verkar så trista. De vi har i trädgården är dessutom översnöade så de går inte att lukta på.

  Tass från Sangi

  SvaraRadera
 4. Det sitter ett par fjäderkotletter utanför fönstret och pekar fjäder ibland. Men så fort man kommer ut så är alla borta. Suckjam, inte lite man måste stå ut med.

  SvaraRadera
 5. Ingen har väl trott att du fått dina kunskaper med kattmaten, Sippo. Jag förstår att det ligger stenhårda studier bakom. Tror inte jag sett en enda nosolog ute när det varit så mycket otäckt vitt. Men du tvekar inte! Bara rutin, obändig vilja och kunskaper får en katt att utföra stordåd under såna här omständigheter. Du är med andra ord väl värd goset med husse sen.

  SvaraRadera
 6. Oj, tack så hemskt mycket för allt beröm! Jag blir ju alldeles generad. *trampar förläget*

  SvaraRadera
 7. Modigt att vara ute i allt det vita. Vilken buskologisk undersökning!-det var ju ett tag sen sist så då behöver man väl var extra noggrann förstår vi!Känns som att vår viktigaste uppgift just nu är att ta hand om våra tvåbeningar-de verkar också trötta på det vita. Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Jag tror att det finns massor av intressant att undersöka och kontrollera i ditt revir. Gissar att skällispopulationen är stor i omgivningen? Antisnö-systemet skulle vidareutvecklas tycker jag. Kunde gott tänka mig ett sådant runt mitt hus.
  Du sparade den viktigaste uppgiften till sist, tror jag. Det var väl för att du skulle kunna gosa i lugn och ro, utan tidspress?

  SvaraRadera
 9. Ni har så rätt i att det viktigaste den här tiden på året är att sköta om våra människor. Fast det innebär ju inte att man kan glömma allt annat viktigt, som bus och skoj exempelvis.

  SvaraRadera
 10. Underligt nog såg jag inte en enda skällis. Dom verkar annars dras åt mitt håll så fort jag är ute. Jag försökte ta reda på hur antisnö-systemet fungerade, kanske kunde man ta och sälja det vidare. Tyvärr verkade det vara sån där kåpyrajt, så jag vågade inte sno systemet.

  SvaraRadera
 11. Synd, det där med kåpyrajt på antivittsystemet. Vi hade också gärna haft det. Dessvärre börjar vi tro, att någon buse har installerat ett antisolsystem hos oss! *morrhårsdarr* Undrar hur man avinstallerar ett sånt? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. Jag måste bara jama att du är det snyggaste i kattväg med röd sele som jag vet! *blink*
  rodnar Wikki *FluffSvansDans*

  SvaraRadera
 13. Antisolsystem?! Milda morrhår, då är det allvarligt. Vi får slå våra kloka svansar ihop och tänka ut något smart sätt att avinstallera det.

  SvaraRadera
 14. Oj, eh jag menar, OJ! *tasstvättar* Wikki då, jag blir ju alldeles till mig i pälsen. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. *springer i cirklar*

  SvaraRadera
 15. Idag har det varit ett typiskt inneväder, vi har slappat på soffan med husse och det är inte fy skam det heller. Så vi förstår er katter som föredrar inomhusvärmen för det gör jag och brorsan oxå när det är så råkulet som idag.

  Taxkramisar.

  SvaraRadera
 16. Aha, så även ni skällisar kan tycka det är lite trist ute. *noterar ivrigt*

  SvaraRadera
 17. Så duktig du är Sippo, på att underhålla din husse, Vi underhåller matte oxå, maju
  Så fin den där elefantfilmen var, maju.

  Vi tänkte uppdatera våran blogg i dag, men det gick inte, :((
  Vi kom inte fram där man skriver och sätter in bilder.
  Ngt var fel med blogg.se :(
  Hoppas det funkar en annan dag.

  Tass tass
  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  SvaraRadera
 18. Tackjam så mycket. Vi katter är ju duktiga av vår natur. Elefantfilmen är jättesorglig tycker husse. Så snart måste jag nog gå och trösta honom. Hoppas ni snart kan posta på er blogg igen.

  SvaraRadera