tisdag 2 februari 2010

Städdag

Husse fick lite roligt besök i dag. Det roliga var att hon sparkade igång husse så han fick städdille. Det var inte en dammråtta i hemmet som klarade sig undan. Tyvärr innebar ju detta att sugmonstret kom fram och det gillar ju inte vi katter.

Stackars Snuffe blev totalt panikslagen och flydde ut i köket, men där stod ju den bekanta och diskade vilket skrämde Snuffe ännu mer, så han sprang in i vardagsrummet där sugmonstret slogs med dammråttorna under soffan. Till slut blev han så panikslagen att han hoppade in bakom filmerna i bokhyllan. Stackars Snuffe, han var nästan på väg att kissa ner pälsen av rädsla.

Så var det ju den där hemlisen som Snuffe viskade igår. Det var faktiskt en hemlis om mig. Han hade nämligen tagit en bild när jag smög omkring på spisfläkten en kväll och han vet ju att husse inte gillar det. Så han hotade med att skvallra om han inte fick min ranson Dentabits. *fnys* Fast när han såg att det var "Temptations" så ändrade han sig och ville inte ha längre.

[caption id="attachment_1079" align="aligncenter" width="277" caption="Jamars så kul det är här uppe. Hoppas inte husse ser mig."][/caption]

22 kommentarer:

  1. Det där sugmonstret är en eländig apparat. Skulle aldrig vi katter komma på att uppfinna. Sen kanske du får visa Snuffe lite att han ska vara stadig på tassen när han fotar. Fast det gör ju inte så mycket om det blir lite suddigt med ett sånt fint motiv. Då blir det ju bra i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Dumma sugmonster! *slår med tassen* Fast ska Snuffe smygfilma så tänker jag mjausan i mig inte hjälpa honom. *bestämd*

    SvaraRadera
  3. Menar du att Snuffe utpressade dig?!? *upprörd* Det minsta man kan begära är att katterna i ett revir håller ihop och inte sticker en vass klo i ryggen på varandra... du borde inte ha givit efter, utan istället talat om för honom att det är kriminellt att utpressa. Så han riskerar att bli finkad - och vilken katt vill det?!?

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  4. Oj, tycker han inte om temptation!!! De som e så jättegott! Naturligtvis e dentabits ännu godare, men här i klostre får man inte va så kräsen. Matte å gammelmatte har ju inte så mycke pengar å temptation e billigare, sejer gammelmatte. Vi gillar de i alla fall å de gör skyggisarna me. Som hitte-katter e man nog inte så bortskämd, tror ja.
    Conny, blivande novis i Otterbäckens kloster

    SvaraRadera
  5. Tokiga wordpress bråkar med mig. Du har så rätt så. Vi katter måste ju hålla ihop. Jag ska jama allvar med den blivande mafioson vid tillfälle. Fast jag tror faktiskt han bara skojade med mig.

    SvaraRadera
  6. Han vägrar äta dentabits temptation, vilket är bra för då får jag ha dom för mig själv. Jag vet inte om dom är billigare, men det spelar mig ingen roll faktiskt. Husse brukar inte spara in på sånt som är till oss. *glad* Huvudsaken är ju att ni gillar det. *tass*

    SvaraRadera
  7. Tycker att husse ska tänka sig för när Snabeldraken är igång-matte brukar faktiskt flytta in den när den är tyst och sen flytta oss innan hon sätter igång den, för att vi tycker att det är läskigt.Taskigt att Snuffe att försöka med utpressning, det har väl inte ingått i utbildningen?
    Vi tycker att du är en stilig katt. Nosbuff

    SvaraRadera
  8. Det är väl typiskt att dom där människorna av hankön alltid ska börja med sugdrakar så fort honkönen är i närheten! Varför ska det va så? Jag hoppas verkligen att Snuffe har återhämtat sej från den där otäcka upplevelsen.

    SvaraRadera
  9. Vi har liksom bara ett vardagsrum och kök, så det finns inte så mycket plats att springa och gömma sig på. Normalt brukar vi sätta oss i köket, men där var det ju också ett förjamat liv. Utpressning ingick inte i Snuffes utbildning.

    SvaraRadera
  10. Stackars Snuffe, vi gillar inte heller sugmonstret! Tur att han hittade ett bra gömställe. Då får vi inte se Snuffe på Temptation Island? ;) Kurr och burr.

    SvaraRadera
  11. Visst är det underligt?! Typiskt mänskligt beteende. Snuffe återhämtade sig rätt snabbt.

    SvaraRadera
  12. Snuffe är expert på att gömma sig. Tror nästan han är lite bättre än mig i vissa fall. Men bara vissa. Temptation Island blir det inte för nån av oss.

    SvaraRadera
  13. Nej snarare borde man leva i harmoni med dom dära damråttorna! Kanske hade en fin vänskap kunnat utvecklas arter emellan om inte de där förjamande tvåbeningarna envisats med att städa :7

    SvaraRadera
  14. Det var ju faktiskt inte så snällt av Snuffe att ta bild på dig och sedan pressa dig på godis. Men man får väl säga att han fick sitt straff när han måste gömma sig bakom filmerna, och det dessutom bjöds på Temptations. Så du kan nog lugnt smyga upp på köksfläkten på nätterna i fortsättningen! Tassen!

    SvaraRadera
  15. Vänta nu här! Husse fick besök som SPARKADE honom? Sparka i gång honom? Hmm.. kliar mig med tassen i huvudet. De lät våldsamt i vart fall.

    Förstår verkligen Snuffe. Dels sugdraken OCH samtidigt "skvätta med vattendisk". Ja hade också tagit skydd om ja varit honom!

    Måste säga att ja tycker Snuffe börjar bli mer och mer uppfinningsrik. Du har lärt upp honom bra Sippo, kanske FÖR bra. Ta smygbild på dig och sen pressa dig på Dentabits är ju en kanonbra plan.

    Skrattar så morrhåren hoppar här. Husse delar hem med en plikttrogen säkerhetskatt och en aspirerande maffia katt som försöker specialisera sig på utpressning. Hur skall detta sluta? :)

    SvaraRadera
  16. Nä, snällt var det ju inte. Jag måste jama att jag är lite orolig för hans framtid. Fast nu slipper jag kanske hans utpressningsförsök ett tag.

    SvaraRadera
  17. Det var precis det jag försökte förklara för husse. Men inte katten lyssnade han på en vis katt. *suck*

    SvaraRadera
  18. Ibland måste man sparka på husse för att han ska starta. Jag måste jama att jag faktiskt tyckte lite synd om Snuffe, trots utpressningsförsöket. Hans uppfinningsrikedom verkar dock bara öka. Vad kommer härnäst?

    SvaraRadera
  19. Stackars Snuffe. Säg åt din husse att han ska ha garderobsdörren på glänt så din kompis kan gömma sig där när han blir rädd. Så gör våran matte, hon är klok hon;-)

    Tass, Sangi

    SvaraRadera
  20. Jaså, du har blivit utsatt för utpressning, vet inte Snuffe att det är straffbart. Förresten så gillar inte vi heller när snabeldraken kommer fram men brorsan han brukar sätta den rackarn på plats. Morrar och skäller samt hugger den i snabeln, så här är det ganska kul när matte eller husse vallar draken.

    Taxkramisar.

    SvaraRadera
  21. Jag vet inte varför jag tycker den är otäck. När jag var liten så brukade jag starta den själv för att skrämma min kompis.

    SvaraRadera
  22. Husse har alla garderobsdörrar öppna. Vi har förbjudit honom att stänga dom, för vi vill kunna ta våra tupplurar där inne.

    SvaraRadera