lördag 20 februari 2010

Snöstorm

Precis när man hade börjat hoppas på att vädret skulle bli bättre, så tvärvänder det och skickar en fullskalig snöstorm i skallen på oss. Husse tittar ut genom fönstret med jämna mellanrum och suckar. "Oj oj oj..." brukar det låta mellan suckarna. Så mumlar han om hur glad han är över att han gick och handlade igår.

[caption id="attachment_1205" align="aligncenter" width="300" caption="Det otäckt vita försöker klättra in genom föntret. Husse-eeeee!"][/caption]

Som tur är så har vi redan allt viktigt hemma, som Dentabits exempelvis. Husse får nöja sig med att gnaga på ett par förkolnade benbitar som en gång var revbensspjäll.

Vi skriver på den nya boken så tassar och fingrar glöder. Nu har han nämligen fått upp sån fart att han vågar inte stanna upp av rädsla för att inte komma igång igen. Jag förstår honom, eftersom han hade en paus på nio år.

Men nu börjar jag frukta för husses mentala hälsa. Han går runt och pratar för sig själv hela tiden och verkar liksom inte kunna stänga av skrivandet. Inte ens när han tittade på en spännande film igår. Jag hörde honom till och med mumla om boken i sömnen. Jag överväger att ringa sjukhuset...

20 kommentarer:

  1. Matte skrattar igenkännande åt din husses beteende. Hon är nämligen likadan själv... när inspirationen flödar, glömmer hon att äta och sova. Hon har berättat för mig att en gång varken åt eller sov hon på tre dygn därför att hon var så inne i sitt skrivande! "Man är så rädd att tappa sin tanketråd" förklarar hon för mig.

    Vi skall fortsätta att göra reklam för dina och din husses böcker, det tassar vi på! hälsar Imma och klosterkatterna.

    PS. Vi kan inte heller se ut genom fönstren... de är täckta med snö halvvägs upp... *suckar djupt*. DS.

    SvaraRadera
  2. Tjena! Mamma håller på med otäcka saker...bankar i väggarna, tror också att hon har fått fnatt...men, hon säger det blir bra, när hon är färdig...vaddå, när väggen är nere, eller!!! (hon håller visst på att sätta upp tavlor, säger hon...-vad det nu är!?).

    Men, när räkningarna är betalda och hon har kollat igenom sin pengabörs...(bara vi får mat och sand + leksaker så är det okej)...då ska vi köpa en bok av ditt första år.

    Men, jag har en undran...vad kostar det egentligen att göra detta...för om det kostar för varje bok, så borde ju din husse skriva en TJOCK bok med alla år i samma...eller hur!?

    Jag funderar på att börja skriva om mammas liv...äh, menar ju, förstås det liv hon haft och fått tillsammans med oss fyrbenta, förståss.

    Kramisar från Nanne...(sköldpadda, säger mamma...jag tycker nog jag liknar en katt, i alla fall)
    Ps: Vännen, Felicia och Pussi hälsar jättemycket.

    SvaraRadera
  3. Vi författare lever farligt. Varken äta eller sova på flera dagar. Husse kommer se ut som ett skelett.

    SvaraRadera
  4. Nu svär matte här. Hon skulle gå in och köpa din bok som e-bok men fick det gick inte i hennes tröga skalle att man måste skapa ett konto först! Köpet gick igenom men hon fick ingen mailbekräftelse eller nedladdningslänk.

    Hon har kontaktat Vulkan nu så de får reda ut de. Men du kanske skall jama om för alla att de måste skapa ett konto.

    Tass Sippo!

    SvaraRadera
  5. Hm, mystistiskt. Man borde ju inte vara tvungen att registrera sig för att köpa en bok. Ytterst mystiskt... *funderar*

    SvaraRadera
  6. Sätta upp tavlor är farligt arbete. Husse lyckades slå i en spik som träffade husse mitt i skallen. Det kostar inget att skriva och ge ut boken, men man måste sälja för en viss summa för att få något betalt. Men husse gör det inte bara för pengar, även om det är trevligt.

    SvaraRadera
  7. Oj, oj, Ni kanske får lägga er på husees händer så att han slutar! Även om han är i full gång med skrivandet så får han ju inte glömma det viktigaste-Dig och Snuffe. Nosbuff

    SvaraRadera
  8. Sippo, hur ivrigt vi läsare än väntar på en andra bok, så måste jag jama att du måste se till att ni får mat, och att även husse får nåt mer näringsriktigt än förkolnade revbensspjäll i sig. Att vara författare är ett kall - många äro kallade men få äro uvalda. Det verkar som om teamet Sippo och husse är både kallade och utvalda. Stort grattis till första boken.

    SvaraRadera
  9. Ja, snart måste vi nog ta i med hårdtassarna så han lugnar sig. Fast som vädret är just nu, så gör det inget. Vem orkar göra annat än att sova i den här snöstormen.

    SvaraRadera
  10. Tackjam så mycket. Jag fruktar att jag snart måste kontakta bloggarkompisar som kan hjälpa mig att binda fast husse och tvinga honom att äta. Han är som besatt av att andra boken ska bli bättre än den första och att det inte ska ta nio år... Husse påstår att han känt sig kallad sedan småskolan då fröken alltid läste hans uppsatser inför klassen. Tyvärr så blir min husse sån att han vill så mycket att inget händer. *suck*

    SvaraRadera
  11. Nu har vi skaffat 2 ex av din bok, den ena ska Matte ge till en kompis som säkert kommer älska den. Matte har faktiskt 3 bokprojekt på gång men det tar nog tid innan de är klara. Hon kan också bli så där uppslukad i ngt men då handlar det ofta om ngt spel. Ta en vilodag vetja, vi ska kurrhela Mattes rygg nu.

    SvaraRadera
  12. Åh, två stycken! *svansdansar* Det var inte dåligt av matte att ha hela tre projekt på en gång. Det är lustigt vad våra människor kan bli uppslukade i saker som dom tycker bra om.

    SvaraRadera
  13. Jag minns från när Bie-katterna gav ut sin bok hos Vulkan förra året att man måste hålla sidantalet nere för att inte boken skall bli för dyr för någon att köpa. Så kanske är det inte så dumt att dela upp boken i flera delar?

    Matte funderar också på att ge ut en bok hos Vulkan, men den kommer nog att handla om kyrkan.

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  14. Jag ska jama åt husse att ha det i åtanke. Men å andra sidan så kanske boken blir mer prisvärd om den är tjockare än en Kalle Anka tidning. (husses uttryck)

    SvaraRadera
  15. Sippo, du måste se till så att du och husse inte får skrivkramp och tangentsår.
    Sen måste du se till att ni får i er näringsrik kost för annars så får man inte någon energi och då får man inga bra idéer.

    SvaraRadera
  16. Du är en klok kisse. Man skulle kanske ta och hyra in dig som en sån där rådgivare, eller vad det kallas. Du skulle kunna få betalt i Dentabits.

    SvaraRadera
  17. Mjau Sippo, den där boken ni har skrivit är säkert bra. Vi har ju boken som Biekatterna gav ut, mjau och den är bra den oxå, *Fniss*
    Du, Sippo kom till våran blogg, för vi har lagt in bilder på hur det ser ut med våran rastgård. Den ser inte så rolig ut just nu, mjau.
    Den är översnöad, SUCK,
    så det är inte så roligt att vara där för tillfället.
    Vi får stanna inne till den där snön har försvunnit, säger matte.
    Det där vita har krypit upp till hälva dörren på vår rastgård :(
    Kolla får du se.
    Tassen till dig Sippo!

    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    SvaraRadera
  18. Vi får hoppas på att det otäckt vita snart försvinner så vi kan tassa runt på gräsmattorna igen.

    SvaraRadera
  19. Sådär blev matte oxå när hon skrev släktkrönikan, då satt hon vid tangentbordet och skrev så jag trodde att knapparna skulle flyga all världens väg. Jag kan trösta dig med att det går över, så du kan nog se tiden an med tillförikt.

    Taxkramisar.

    SvaraRadera
  20. Jamars så skönt att det går över. Var ju nästan lite orolig ett tag. Men bara nästan.

    SvaraRadera