tisdag 23 februari 2010

Som ett brev på posten

Trots att jag nästan jobbat ihjäl mig med snörapporteringen på förmiddagen. Så bestämde jag mig för att ge husse en hjälpande tass med posten som kom. Jag vet ju hur känslig husse är för sådana där räkningar och annat, så jag tänkte förhandsgranska allt innan husse fick det. På så sätt skulle chocken inte bli så farlig.

[caption id="attachment_1224" align="aligncenter" width="280" caption="Hm, skaka fram innehålet då ditt dumma brev. *vifta vifta*"][/caption]

[caption id="attachment_1225" align="aligncenter" width="293" caption="FK=Förjamar Kassan? Försäkringskassan, säger du? Äsch då."][/caption]

18 kommentarer:

 1. Det däringa FK får Matte också brev från ibland, de är rejält ihoplimmade, vi katter har inte en chans. Vad bra av dig att kolla så din Husse inte får några för hemska räkningar.

  SvaraRadera
 2. Ingen dum idé, att hjälpa till med förgranskning. Eller kanske att helt sonika bära iväg med räkningarna under nån buske. Fast det är klart, man måste ju kolla först så man inte bär iväg med nåt vinstbrev eller så.
  Tass!

  SvaraRadera
 3. Det verkar ju jättebra att förhandsgranska all post till husse. Ska nog börja med det här hemma också. Hit kommer det alldeles för många kuvert. Är nog bäst man börjar sortera ut lite innan man ger till matte. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 4. De där räkningarna är det bra att ha koll på, matte och husse får så konstiga miner ibland när de öppnar dem. Bra att du tar hand om husse så att han inte får en chock. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Din matte kommer bli överlycklig när han märker hur ivrigt du sorterat posten. Om det är jättemycket post så kan man överväga att lyfta på ena benet och göra en rejäl markering. Fast då får du nog springa efteråt.

  SvaraRadera
 6. Med tålamod så kan man gnaga upp ena hörnet och sedan använda klorna. Fast det brukar inte uppskattas av husse. Det är tacken för att jag tar hand, eh tass, om räkningarna.

  SvaraRadera
 7. Får era människor också lustiga miner av räkningarna? Skönt, då är det kanske inte fel på husse då. *tass*

  SvaraRadera
 8. Jag käkade upp en räkning för husse en gång. Han blev inte så glad när nåt nummer saknades. Förstår ingenting. *suck*

  SvaraRadera
 9. Min matte gör inga konstiga miner, hon får migrän och går och lägger sig. Och så kommer gammelmatte och säger att "jag sa ju att du inte skall tänka på pengar - det är mitt jobb!". Fast matte är dålig på att låta bli...

  Tass från Imma, abbemissa och heligt trött på SNÖ!

  SvaraRadera
 10. Pengar verkar bara vara till bekymmer. *suck*

  SvaraRadera
 11. Det är nog enda gången jag hör min matte fräsa som oss katter. Speciellt elräkningen brukar få matte att spotta och fräsa!

  Funderar på att agera pappersstrimmlare med posten innan hon kommer hem i fortsättningen.

  SvaraRadera
 12. Hmm. Man kan alltså hjälpa matte på så sätt också? Har vi aldrig tänkt på. Bra tips! *noterar* Enda posten vi öppnat, var när vi fick provsmakning av kattmat med tidningen Kattliv. Men matte blev hemskt misstänksam när hon kom hem. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 13. jag har oxå upptäckt att vissa brev får människorna att uppträda konstigare än andra brev. Men jag har aldrig klurat ut vilka det är - men nu förstår jag att det är såna brev som det står räkningar på... Jag ska hålla x-tra utkik efter sånna efter det här.

  SvaraRadera
 14. Ungefär som här då. Tänk så lika varandra människor är. Glöm inte att ta betalt för dina strimlartjänster.

  SvaraRadera
 15. Testa att gräva ner räkningarna i kattlådan. Det kanske har en bra effekt på dina människor.

  SvaraRadera
 16. Vi katter har ju hur många idéer som helst när det gäller att hjälpa våra människor. Vilket lyx att få kattmat med posten. Mums!

  SvaraRadera
 17. Det heter förskingringskassan numera, tror jag i alla fall, såna brev har det aldrig kommit någe gott ur, inga frolicar alls vad jag kunnat nosa mig till.

  Taxkramisar.

  SvaraRadera
 18. Åh, då förstår jag. Du har verkligen rätt i att det inte kommer något gott ur dem.

  SvaraRadera