torsdag 4 februari 2010

Snuffe i snö

Passade på att sticka ut på uteplatsen när husse i ett förvirrat ögonblick öppnade balkongdörren. Jag gick in under bordet och letade efter ett par grässtrån som jag såg tidigare i veckan. Snuffe fick däremot totalt storhetsvansinne och trodde han kunde gå på snö. Det gick inget vidare.





23 kommentarer:

  1. Stackars Snuffe. Kan riktigt känna hur kall han måste blivit om gosmagen!

    Men modigt att han vågar testa de otäcka vita!

    SvaraRadera
  2. Han kan vara riktigt tuff när han bara vill. Gosmagen klarade sig utan större skador.

    SvaraRadera
  3. Kan faktiskt inte låta bli att skratta lite åt honom,Ursäkta, men det ser ut som om han simmar fram i snön. Jag testade också snön en gång, men då skuttade jag igenom den, spåren har Matte lagt in på bloggen som ni vet.
    Men vad kollar han på uppåt, flyger det runt några fjäderkotletter där kanske?
    Tass/Puma

    SvaraRadera
  4. Man får skratta åt sånt här. Jag håller med om att han ser ut att simma i snön. Vi brukar ha en hel del fjäderkotletter flygandes ovanför, men här så spanade han efter ett par kvistar som satt fast i nätet tror jag.

    SvaraRadera
  5. Han är riktigt vacker, Snuffe! Och jag håller med om att han ser ut att "simma" genom snön... men finns det egentligen något naturligt sätt att gå i snö?!? Tror inte det! Själv skulle jag inte ta ett enda steg i snö... jag avskyr att få saker mellan klorna, och snö är både kallt och blött *ryser*.

    Matte vill veta hur din husse mår idag?

    Tass från Imma, abbemissa.

    PS. Conny blir utnämnd till novis i morgon... har beslutat att det måste ske innan de nya postulanterna kommer. DS.

    SvaraRadera
  6. Hu nej, det där ser inget vidare skönt ut alls.. *tittar upp* när SKA det egentligen sluta trilla ner såna där vita små...

    SvaraRadera
  7. Funderar på att skaffa gummistövlar som skydd mot det otäckt vita. *hutter*

    SvaraRadera
  8. Snuffe hälsar och tackar så mycket. Vi har jamat lite om hans simning och kommit fram till att det finns nog inget naturligt sätt att gå i snön. Snö är ju otäckt, så det undviker man. Husse mår kanon, vi lät honom få sova ut lite idag. Gratta Conny från oss!

    SvaraRadera
  9. He-he, känner igen det där, precis så ser Piff också ut i snön. Jag har kommit på snöknepet. Man måste tassa FORT och BESTÄMT, inte känna sig för med tassen först. Då är det kört. Men han är duktig som inte ger sig direkt. Piff gick inte ut på flera dagar efter sin snösimning. Tassen!

    SvaraRadera
  10. Jo, det gäller ju att ha rätta snitsen. Den fick jag in för många år sedan då jag flydde hem från husses bil tvärs igenom ett par snödrivor. *rys* Jag håller med om att han är duktig som inte ger upp. Man måste vara bestämd och visa vem som bestämmer.

    SvaraRadera
  11. Tuffe Snuffe! Det var verkligen målmedvetet att ta sig fram till nätet och sedan tillbaka. Det är ju så lurigt, det där vita. Ser ut som en jämn, bra yta att gå på. Och så är det nästan som kvicksand. Slurp, säger det bara, så är tassarna utom synhåll. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  12. Men hur kom Snuffe in igen? Han var ju oerhört modig. Han har ju dessutom stor potential som nosolog och även säkerhetskatt.

    SvaraRadera
  13. Det är verkligen lömskt att det vita att se så tass-vänligt ut och sedan bara äter upp våra tassar. *morrhårsdarr*

    SvaraRadera
  14. Han smög längs väggen tills han hade fast golv under tassarna igen. Nosolog skulle han kunna bli om han inte var rädd för sin egen skugga. *suckar*

    SvaraRadera
  15. Suckjam, varför ska det va så mycket vitt?

    SvaraRadera
  16. Vad blöt du måste ha blivit Snuffe..usch..hoppas att du fick hjälp att torka efteråt. Kanske bra att spana in Sippo, han har ju koll på det mesta. Tasskram

    SvaraRadera
  17. Du har så rätt i det du skrev i vår blogg - Alla katter är vackra!! Hoppas det blev några smaskiga grässtrån! =) Hälsningar Anneli, Göteborgs Katthjälp

    SvaraRadera
  18. Ja' bidde jetteblöt om magen.
    /Snuffe

    SvaraRadera
  19. De' gör inget. grässtråna var delikata. Namnam.

    SvaraRadera
  20. Det ser så kul ut när du Snuffe, känner efter med tassen innan du sätter ned den. Om det vore skare så skulle du kunna gå på snön.

    Taxkramisar.

    SvaraRadera
  21. Ja' tykkte de' verkade hålla. Men de' jorde de' inte.
    /Snuffe

    SvaraRadera